RAMADERIA | 31/01/2012  RuralCat/DAAM

L'Observatori de la Llet es converteix en un Observatori del Boví de la Llet i de la Carn

L'Observatori de la Llet de Catalunya ha estat ampliat amb la incorporació del sector de boví de carn, segons han aprovat en una reunió els seus representants i tal i com havien sol·licitat diverses organitzacions. La secretària general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Maria Teresa Martí, ha destacat que aquest sector representa l'11,1 % de la producció final ramadera catalana.

vaca091310cont.jpg

Font: DAAM.

El fet d’unir boví de llet i de carn comportarà una simplificació de les estructures i un reforç de les sinèrgies entre ambdós sectors. El boví de carn i el boví de llet tenen una dinàmica productiva molt diferent, però es tracta de la mateixa espècie animal amb interrelacions obligades entre ambdós, amb característiques molt properes en aspectes clau com ara l’alimentació o la sanitat i amb un tractament estadístic agrupat en censos, moviment de bestiar, etc.
D’altra banda, a la mateixa reunió, es va presentar un Informe de conjuntura sobre el sector lleter, que indica que durant l’any 2011 els resultats econòmics de les explotacions de vaques de llet van ser molt semblants als de l’any 2010.

 

Informació relacionada