INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA | 03/01/2008  Ruralcat

El CTAEX presenta l'oli d'oliva en rodanxes

El Centre Tecnològic Alimentari d'Extremadura (CTAEX) ha demostrat que existeixen noves formes de comercialitzar l'oli d'oliva verge extra d'Extremadura, en altres formats que s'allunyen de la tradicional ampolla de vidre, plàstic o llanda.

Ampolles d'oli

Es tracta de l'oli solidificat i en rodanxes, una nova presentació que encara cal continuar perfeccionant. Segons el tècnic de l'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) de CTAEX, Alfonso Montaño, l'experiència permetrà "jugar amb els aliments per a cridar l'atenció del consumidor". "És un sabor diferent, amb una textura totalment nova", confessa Montaño. El CTAEX ha informat que si alguna empresa estigués interessada en aquesta nova forma d'oferir el producte se li prestarà assessorament per a poder accedir a nous mercats.

 

Importància dels fenols en la dieta diària

 

El passat mes de novembre, CTAEX va organitzar una jornada tècnica a on es va presentar aquesta novetat alimentària. L'objectiu principal de l'acte, que va comptar amb la participació de dotze denominacions d'origen extremenyes, era abordar estratègies comercials dels productes de qualitat de la regió. A més de l'oli d'oliva verge extra en rodanxes, també es va presentar un caviar de vi i es va analitzar la importància que tenen els fenols en la dieta de diària. Entre altres qualitats, els fenols són uns "magnífics antioxidants" amb efectes positius per a prevenir malalties cardiovasculars i millorar els nivells de colesterol "bo". Els fenols de l'oli d'oliva i del vi es poden incorporar a altres productes com els lactis. També es poden comercialitzar lactis amb fenols de l'oli d'oliva extra verge Gata-Hurdes, segons la denominació, igual que es fa amb la llet amb Omega 3. El CTAEX ha realitzat proves eliminant el greix nociu animal i incorporant el de l'oli d'oliva. Aquest és, segons el CTAEX, el millor greix nutricional que existeix.