PREMIS | 07/05/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària d’Espiells participa en la XIII European Wine Championship 2018

L’Escola Agrària d’Espiells ha participat en el XIII European Wine Championship 2018, el concurs interescolar de viticultura i enologia celebrat a Eslovènia, on ha obtingut una bona participació.

Notable participació de l’Escola Agrària d’Espiells en el XIII European Wine Championship 2018, el concurs interescolar de viticultura i enologia celebrat del 25 al 29 d’abril a Novo Mesto (Eslovènia). La competició es realitza entre 30 escoles de diferents regions vinícoles, representant 12 països europeus. EUROPEA-International. L’escola organitzadora era la GRM Novo Mesto (Center Biotehnike in Turizma), un centre d'ensenyament professional que imparteix diferents especialitats d’agricultura i ramaderia i, especialment, viticultura i enologia.


Hi varen participar 60 alumnes d’entre 18 i 25 anys, i els guanyadors van ser 1r Fabian Korb (Krems-Àustria), 2n Michel Camponovo (Changins-Suïssa) i 3a Amelia Rieder (Klosterneuburg-Àustria). Els alumnes d’Espiells Ferran Lacruz i Marc Casaramona, que varen anar acompanyats pel professor Joan Solé, varen quedar ben classificats (14è i 27è), destacant molt bona puntuació en la proves de poda, maneig de fitosanitaris, correcció de vins i tast. El concurs estava molt ben organitzat, amb proves de viticultura i enologia, i els participants varen gaudir d'una gran experiència, ja que a més del concurs varen fer visites culturals a la zona i a cellers i altres activitats d’intercanvi entre alumnes i professors dels diferents països. L'allotjament i el concurs es va desenvolupar a l’Escola de Novo Mesto, la qual cosa facilitava la realització de l'esdeveniment. 


La clausura de l'estada va ser a càrrec dels professors organitzadors, Mateja Prus i France Absec, i del coordinador de l'associació d'escoles vitícoles EUROPEA-VITIS, el professor Rainer Vogler, de la Wein und Obstbauschule de Krems (Àustria).