El curs d'Emprenedoria en vaquí de llet començarà al març
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) iniciarà el proper mes de març, a l'Escola de Capacitació Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, la segona edició del curs d'Emprenedoria en vaquí de llet. El curs consta de 280 hores lectives i s'hi tracten quatre mòduls centrals: l'àmbit de la formació personal, la gestió tècnica i econòmica, l'àmbit productiu i l'àmbit de l'empresa (normativa i comercialització).
La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en ponents específics, visites tècniques i grups de treball, per intercanviar experiències que ajudin a concretar un projecte. Després del curs, s’organitzen seminaris, que són un punt de trobada dels joves que han assistit al curs d’emprenedoria, per mantenir el contacte, la cohesió i donar resposta a les expectatives que han manifestat i que no s’han pogut assolir. Es tracta, doncs, d’una organització de continguts a la demanda.
Des del 2006, un total de 248 alumnes han assistit als 11 cursos d’emprenedoria en el sector agrari de temàtica diversa: porcicultura, fructicultura, viticultors i celleristes, olivicultura, viverisme, producció agrària ecològica i vaquí de llet.