| 13/02/2012  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris per SMS i correu electrònic

Les Estacions d'Avisos del Servei de Sanitat Vegetal, amb el suport de RuralCat, et facilitem l'accés als avisos fitosanitaris més recents mitjançant el mòbil i el correu electrònic. Aquesta és una iniciativa gratuïta que facilita que els usuaris inscrits puguin rebre les informacions de les Estacions d'Avisos seleccionant l'Estació i el sistema de recepció.

La difusió dels avisos fitosanitaris, generats des de les Estacions d'Avisos (EA) del Servei de Sanitat Vegetal (SSV), ha experimentat al llarg dels anys una evolució constant i creixent.

Actualment pots accedir al contingut dels Avisos fitosanitaris mitjançant la subscripció a la llista de distribució de cada Estació, enviant un correu amb l'assumpte: "Subscripció avisos" a les adreces de la taula següent, també si ho desitges podràs rebre un SMS tan aviat com es produeixi una actualització de l'Avís o bé trucant directament als telèfons d'informació automàtica de cada Estació d'Avís.

Altra informació d'interès elaborada en col·laboració del SSV és l’enviament d'avisos fitosanitaris per mitjà de missatges a mòbils (SMS) i de correus electrònics.

La informació d'aquests serveis s’envia als inscrits a RuralCat que s'hi hagin subscrit mitjançant els formularis del Servei SMS del portal.

Relació de cultius i comarques assignats a les Estacions d’Avisos (EA) del Servei de Sanitat Vegetal

 

Estacions d'avisos fitosanitaris Correu-e Informador telefònic automàtic Informació de cultius Comarques assignades
Vilafranca del Penedès sanitatvegetal.vila.daam@gencat.cat 93 890 06 59 Vinya, fruiters, olivera i ornamentals Alt i Baix Penedès, Garraf, Anoia, Bages i Baix Llobregat
Tarragona ssv.t.daam@gencat.cat 977 21 93 12 Avellaner, vinya, fruiters, olivera, hortícoles, cítrics i ornamentals Tarragonès, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
Tortosa ssv.te.daam@gencat.cat 977 58 11 81 Arròs, cítrics, olivera, hortícoles, fruiters i ornamentals Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Móra d'Ebre ssv.te.daam@gencat.cat 977 40 14 66 Fruiters, ametller, vinya i olivera Terra Alta i Ribera d’Ebre
Lleida ssv.ll.daam@gencat.cat 973 24 81 82 Fruiters, cereals i alfals Segrià, Garrigues, Urgell, Noguera, Pla d’Urgell i Segarra
Girona (Castelló d’Empúries) ssv.g.daam@gencat.cat 972 45 43 41 Vinya, olivera, cereals i ornamentals Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, La Selva i Ripollès
La Tallada d'Empordà ssv.g.daam@gencat.cat 972 78 03 38 Fruiters Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’estany, Gironès i La Selva

*En negreta els cultius dels quals es realitzarà una major difusió en forma d’enviament de SMS i de correus electrònics, en el cas que es produeixi un avís urgent.

 

De què informa l’avís?

De la necessitat de consultar la secció d’avisos fitosanitaris a RuralCat, o de trucar al contestador de l’Estació d’Avisos corresponent, donada la existència d’un avís fitosanitari i la necessitat d’efectuar una mesura de prevenció o de control.

Què diu l’avís per SMS?

L'avís informa que existeix un "Nou avís de l'Estació d'Avisos (a la que se hagi inscrit)" i inclou un enllaç al contingut de l'Avís"

Què diu l’avís per correu electrònic?

El cos del correu consta de l'avís fitosanitari emès per l'EA corresponent que informa sobre la situació de les principals plagues a cada zona, indicant estat fenològic, nivell de la plaga, necessitat de realitzar alguna intervenció basada sempre en criteris de gestió integrada de plagues així com altres informacions d'interès, com enllaços a informació complementaria a l'Avís.

Quan rebré aquests avisos?

Els avisos per SMS i correu electrònic s’envien de dilluns a divendres feiners.

Què he de fer per gaudir d’aquest servei?

Primer de tot, estar inscrit a RuralCat i, en el cas que ja en siguis usuari, subscriure't mitjançant l'opció Avisos fitosanitaris del Servei SMS que trobaràs a la intranet.

En el cas que ja en siguis usuari i vulguis comprovar o modificar les teves dades, ho pots fer molt fàcilment seguint els passos següents:

  • Accedir a la intranet introduint el teu nom d’usuari i la clau que se’t va proporcionar en inscriure't o la que tu hagis escollit. Si no recordes la clau, fes servir l'opció Has oblidat la teva clau?. Si no t'en surts, envia un correu electrònic a: redaccio@ruralcat.net, on t'en proporcionarem una de nova. 
  • Un cop a la intranet, accedir al Servei SMS mitjançant l'enllaç d'Eines i serveis
  • Un cop a Servei SMS, pots comprovar i modificar les teves dades (número de mòbil i correu electrònic).