FIRES I SALONS | 14/02/2012  AlimenCat

Alimentària 2012 és més internacional i gastronòmica

La 19ª edició d'Alimentaria, el saló internacional de l'Alimentació i les Begudes, es celebrarà del 26 al 29 de març a la Fira de Barcelona i ocuparà 94.500 metres quadrats del recinte Gran Via. Segons les previsions, comptarà amb la participació de 4.000 empreses. Una tercera part provenen de 75 països diferents, entre els que destaquen Tailàndia, Xina, Dubai, Iran i l'Índia, a més d'empreses procedents de la Unió Europea, els Estats Units, Amèrica Llatina i Països d'Orient Mitjà.

Logotip del saló bianual Alimentaria.

 Un dels 14 salons que conformen Alimentària i que acollirà la major part de les seves activitats gastronòmiques és Restaurama, dedicat a les últimes innovacions i tendències per a l'hostaleria i la restauració. El saló, que reunirà prop de 300 empreses en uns 7.000 metres quadrats, ha confirmat ja la presència de les principals firmes espanyoles i d'expositors del Japó, Equador, Xina, Bahrain, Croàcia o Emirats Àrabs Units.

 

Shows culinaris, tasts i maridatges

A Restaurama se celebrarà la gran final del Concurs del Cuiner de l'Any, el Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona, BCNVanguardia, i la nova zona Food Experience, Markets & Trends amb xous i demostracions culinàries sobre les últimes solucions i tecnologies per al restaurador actual.
 
A Intervin i Olivaria, els salons de vins i olis d'Alimentaria respectivament, tindrà lloc Taste & Flavours amb activitats de tast, degustació i conferències com Vinorum, La Barra d'Olis d'Oliva Gourmet i el Restaurant Ibèric en Compañía. Finalment, una de les activitats més conegudes d'Alimentaria, Espanya, el País dels 100 formatges, presentarà a Interlact nous maridatges dissenyats per l'expert formatger Enric Canut i l'equip del restaurant Mugaritz, encapçalat per Andoni Luis Aduriz.
 
Així mateix, el congrés BCNVanguardia enguany reorienta el seu programa cap a la gestió i la integració de la innovació en la restauració.
 
Però el saló no és només una festa per a la gastronomia, sinó que al mateix temps és una eficaç plataforma de promoció per les seves empreses participants i un autèntic centre internacional de negocis, com ho corrobora la celebració en el mateix de més de 8.000 reunions de treball entre empresaris dels cinc continents i la visita prevista de 140.000 professionals al certamen.
 

Una gran oportunitat pels productes, la gastronomia i el turisme català

Durant la presentació de les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria 2012, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha subratllat en la seva intervenció que “Alimentaria és la plataforma bàsica per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes agroalimentaris tant directament vinculats a la dieta mediterrània i la cuina catalana”. A més, ha explicat que el sector agroalimentari català és estratègic i transversal, i que ha donat mostres de poder resistir la crisi econòmica i es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica del país. Així, Pelegrí ha insistit en la gran capacitat del sector d’adaptar-se al mercat mundial, afavorint així l’exportació i la internacionalització de la nostra economia, en el sentit d’augmentar les nostres exportacions agroalimentàries.
 
El conseller ha explicat que Alimentaria també és una plataforma per difondre, promoure i impulsar el turisme gastronòmic i l’enoturisme al nostre país i a tot el món. “L’enoturisme és un altre eix essencial de cara al futur i per això des del Departament estem treballant per sumar en aquest àmbit i tirar endavant una proposta unificada de tot el territori català que ens ajudi a posicionar encara més els vins i caves catalans dins els circuits de l’enoturisme mundial”. Precisament en aquesta edició d’Alimentaria 2012 augmenta de manera destacada la presència de cellers catalans en l’apartat d’Intervin. A més, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està treballant amb el sector en la línia de la producció enològica sostenible a través de la implicació de més de 300 cellers catalans en el Winneris for climate protection.
 
 

Informació relacionada