La cuina catalana, candidata a Patrimoni Immaterial de la Humanitat
Seguint l'exemple de la dieta mediterrània i els castellers, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO al 2010, la cuina catalana serà promoguda en una campanya amb l'objectiu d'obtenir aquest reconeixement internacional al 2013. La campanya ha estat presentada al Palau de la Generalitat davant un auditori ple i amb diverses personalitats públiques.
El president Mas i la directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, a l'acte de presentació de la campanya. Font: Generalitat de Catalunya.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat l'encarregat de presidir la presentació de la campanya perquè la cuina catalana sigui declarada per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2013. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha mostrat la seva confiança que “si fem pinya tots plegats ens en podem sortir” i ha assegurat que “és a les nostres mans” que la cuina catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Artur Mas ha recordat que l’any 2010 els castellers també van aconseguir aquesta distinció de la UNESCO i ha assenyalat que “la cuina catalana no ha de ser menys, pot ser igual”. Fent un paral·lelisme entre els castells i la cuina, el president de la Generalitat ha manifestat que la gastronomia “ha arribat tan amunt com els castells, té la mateixa força i, a més, s’ha fet a base de tasca d’equip i amb arrels fortes”.