SECTOR VITIVINÍCOLA | 22/02/2012  AlimenCat/CRC

El cava aconsegueix un nou rècord de vendes a l'exterior

El cava va vendre un total de 152,2 milions d'ampolles en el mercat exterior l'any 2011, un 2,07% més que el 2010, el que suposa un rècord de vendes en la història d'aquest vi espumós a nivell internacional, segons ha anunciat en roda de premsa el president del Consell Regulador del Cava, Gustavo García Guillamet.

El conseller Pelegrí i altres autoritats brindant a la presentació del resultats econòmics de l'exercici 2011 del sector del cava. Font: DAAM.

 El volum total de ventes el 2011 va arribar als 239,5 milions d'ampolles, fet que suposa un pel descens del 2,14% respecte a l'any anterior. Aquesta caiguda es deu fonamentalment al comportament del mercat interior, que no ha assolit les previsions de vendes al darrer trimestre. En total, al llarg de tot l'any 2011 es van vendre 87,3 milions d'ampolles, un 8,7% menys que l'any 2010.

Malgrat tot, el president del Consell Regulador del Cava va afegir que el cava es "el vi espanyol amb Denominació d'Origen amb més volum d'exportació" i va destacar que "en aquests temps difícils de crisi econòmica, poder dir que el cava ha assolit el seu rècord històric de vendes al mercat exterior, es un fet molt positiu".

 

Mercats exteriors: Unió Europea, Estats Units i Japó

El volum de vendes de cava més gran en el mercat exterior es concentra als països de la Unió Europea, on es van vendre un total de 113,2 milions d'ampolles el 2011, el que suposa un augment del 2,3% respecte a l'any anterior i representa el 25,6% del total a l'estranger, on les vendes van arribar a més de 39 milions d'ampolles, un 1,3% més que l'any 2010.
 
Alemanya segueix sent el principal importador de cava, amb 40,36 milions d'ampolles, que suposen un lleuger descens del 1,7%. Regne Unit, en segon lloc, va enregistrar una xifra molt similar a la de l'any passat, amb 31,95 milions d'ampolles, un 0,9% menys. Bèlgica consolida el tercer lloc amb un augment del 10,2% i més de 23,2 milions d'ampolles. El quart lloc es per als Estats Units, amb 17,3 milions d'ampolles venudes, el que suposa un descens del 0,8%. Japó segueix ocupant el cinquè lloc amb més de 5,5 milions d'ampolles, el que suposa un 4,8% menys. França continua per segon any al sisè lloc, amb un creixement del 8,2% i amb més de 4,2 milions d'ampolles venudes.
 

Descens en el mercat interior

Durant els nou primers mesos del 2011 hi va haver un creixement del 2,9% respecte al mateix període de l'any anterior. En el mercat interior, l'augment va ser del 2,72%, mentre que en el mercat exterior va ser del 3,01%.
Amb aquestes xifres, el Consell tenia unes previsions "que no s'han assolit", ha apuntat García Guillamet, ja que finalment les vendes en el mercat interior l'últim trimestre "van patir una caiguda inesperada", fins arribar a un descens en el mercat interior del 8,71%. 
 
"Amb tot, la caiguda global del cava es d'un 2,14%", ha apuntat el president del Consell Regulador del cava, que ha volgut destacar que "en un context d'economia com l'actual s'ha aconseguit aquesta xifra per un ajustament dels preus, que ha afectat tota la cadena, des dels viticultors fins a les empreses elaboradores".
 
 

Informació relacionada