TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 23/05/2018  Ruralcat

Una cinquantena de persones debaten sobre la gestió dels purins a Mas Vinyoles

L’espai d’innovació i promoció de l’emprenedoria Mas Vinyoles Hub, ubicat a Sant Pere de Torelló, va acollir el passat 17 de maig una jornada de treball dedicada a la gestió dels purins a Catalunya.

Un moment de la jornada

Un moment de la jornada

Una cinquantena de persones, entre empresaris, ramaders, productors i persones interessades, han participat en aquesta jornada de treball que ha tingut per objectiu buscar solucions per optimitzar la gestió dels purins a Catalunya

El director de Mas Vinyoles Hub, Ermen Llobet, va ser l’encarregat d’obrir la jornada amb la xerrada “Tenir una visió i com assolir-la”. Durant la trobada es van crear 10 grups de treball format per cinc persones amb perfils diferents i multisectorials dels àmbits de l’administració, empresa, ramaderia, producció, tecnologia, ciutadania, etc., per tal de fomentar el diàleg entre ells. Els grups van haver de treballar completant les quatre fases plantejades: repensar el problema, generar idees, crear el prototipatge i aterrar la idea, i comunicar-la.

La jornada es va tancar amb la presentació per part de cada grup de la seva proposta de solució. Els projectes de creació de biorefineries rurals, d’una consultora especialitzada en la gestió i tractament de purins, d’una etiqueta verda per als productes procedents d’explotacions que fan bona gestió dels purins i de grups locals de treball per potenciar el coneixement de les tecnologies i empènyer la transferència de coneixement van ser els elegits com els projectes més interessants de la jornada.