SANITAT VEGETAL | 31/05/2018  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça (perera, pomera), fruiters de pinyol, fruita seca (avellaner, ametller i noguer), cítrics, olivera i vinya.
Cultius hortícoles. Aquest mes destaca:  tomàquet, carbassó, maduixa, enciam, api i julivert.
Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: alzina i roure, pollancre, castanyer, cítrics ornamentals, palmeres, plàtan i rosàcies.
Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, blat, ordi, alfals, triticale, civada, sègol, colza, panís i pèsol farratger.
 
El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.
 
Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.
 
Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.
 
Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’ avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook  i Twiter (@ruralcat).

Jornades tècniques del 15 al 21 d’octubre

La Cooperativa agrària Plana de Vic ha desenvolupat un concentrador de purins en dues fases per millorar l’eficiència en la gestió de les dejeccions

S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distància