ESCOLES AGRÀRIES | 31/05/2018  Ruralcat

La jornada tècnica sobre els estudis del sector alimentari reclama més professionals qualificats a la indústria agroalimentària

L’Escola Agrària de l’Empordà ha participat en una jornada tècnica que deixa palesa la necessitat de professionals ben formats per part del sector alimentari, un dels més importants a les comarques gironines i on la inserció laboral és gairebé del 100% per a moltes titulacions.

La jornada es va celebrar a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Font: EA de l’Empordà

La jornada es va celebrar a la sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Font: EA de l’Empordà

Una cinquantena de persones van assistir a la jornada informativa "Alimentem el futur: la formació agroalimentària a Girona", organitzada pels Departaments d’Agricultura i Ensenyament i la Universitat de Girona, sobre els estudis relacionats amb el sector alimentari que ofereixen els centres públics a Girona. La sessió va donar a conèixer la realitat d’aquest sector que, tot i ser el més important de les comarques gironines en facturació i nombre d’empleats, té un dèficit de professionals qualificats per cobrir els llocs de treball que genera. La presentació  va anar a càrrec del secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco i la directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Dra. M. Àngels Pèlach.

Sergi Altarriba, professor i cap de programes de l’Escola Agrària de l’Empordà del DARP, va explicar les característiques del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i qualitat a la indústria alimentària. Aquesta formació s’imparteix en modalitat dual des del curs 2015-16 i, cada any, s’hi matricula una vintena d’estudiants. La formació dual permet fer 1.000 hores de formació en l’entorn empresarial, fet que afavoreix les possibilitats d’inserció de l’alumnat i obtenir professionals millor adaptats a les demandes reals per a les empreses. En aquest sentit, Altarriba va destacar que actualment l’Escola disposa d’una vintena d’empreses participants i que gairebé el 100% dels alumnes troben feina en acabar el cicle

Durant la jornada, també van intervenir els representants d’altres centres públics on s’imparteixen cicles formatius de grau mig (Institut de la Garrotxa) i dos graus i un màster universitari (Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona). En tots els casos, van coincidir en l’èxit d’inserció laboral dels seus estudiants. Tanmateix, alguns exalumnes van explicar les seves experiències i dos representants de l’agroindústria catalana, Pere Cornellà, gerent de Cafès Cornellà i president de Pimec Girona, i Gemma Masnou, directora de qualitat de Costa Brava Foods, van incidir en la necessitat de tenir professionals ben formats.

Tothom va destacar la importància de la col·laboració entre els centres formatius i les empreses i en la generació actual de llocs de treball qualificats en la indústria alimentària catalana

Els estudiants que estiguin interessats en fer el Grau Superior de Processos i qualitat a la indústria alimentària poden fer la preinscripció al cicle entre el 29 de maig i el 7 de juny d’enguany.