FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 04/06/2018  Ruralcat

S’obren les inscripcions per a 9 cursos de formació a distància

El proper 18 de juny s’obrirà el període de inscripcions a 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

Els cursos que s’ofereixen són: 'Maneig i manteniment del tractor i màquines motrius', 'Curs bàsic de producció integrada', 'Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris' en les modalitats de 60h i 25h, 'Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes',  'El taller', 'Botànica', 'Tasques per a la gestió de l'empresa' i 'Habilitats en la gestió de l'empresa'.

Maneig i manteniment del tractor i màquines motrius:

Aquest és un curs obert a tothom, però està especialment adreçat als alumnes que segueixen un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els estudiants faran tot el curs a distància via Internet, a través del portal RuralCat, a excepció de la sessió presencial pràctica de caràcter obligatori, que es realitzarà en una Escola Agrària del DARP. Els estudiants comptaran amb un tutor que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic.

Durada: 60h

Cost de la inscripció: preu públic de 65€

Curs bàsic de producció integrada:

Amb aquest curs dóna resposta a les necessitats de formació específica dels productors i elaboradors que es volen incorporar al sistema de producció integrada.  Els estudiants faran tot el curs a distància (a excepció de les visites), via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. També disposaran d'un manual tècnic que rebran per correu postal. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic.

Durada: 50h

Cost de la inscripció: preu públic de 65€

Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (60h):

Aquest curs ofereix una formació general i específica sobre l'ús i la manipulació de productes fitosanitaris, que permet, alhora, obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell qualificat que exigeix la normativa vigent (ORDRE AAM/152/2013, de 28 de juny). Els estudiants faran tot el curs a distància (a excepció de la sessió presencial final), via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. També disposaran d'un manual tècnic que rebran per correu postal. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic. Al finalitzar el curs es farà una sessió presencial de caràcter obligatori, en la qual es duran a terme una pràctica de regulació de la maquinària de tractaments i l'examen final.

Durada: 60h

Cost de la inscripció: preu públic de 85€

Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes:

Aquest és un curs obert a tothom però està especialment adreçat als alumnes que segueixen un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els estudiants faran tot el curs a distància, via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic.

Durada: 63h

Cost de la inscripció: preu públic de 65€ 

El taller:

Aquest és un curs obert a tothom però està especialment adreçat als alumnes que segueixen un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els estudiants faran tot el curs a distància , a través del portal RuralCat, a excepció de la sessió presencial pràctica que es realitzarà en una Escola Agrària del DARP. Els estudiants comptaran amb un tutor que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic.

Durada: 39h

Cost de la inscripció: preu públic de 54€

Botànica:

Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Els estudiants faran tot el curs a distància, via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic.

Durada: 63h

Cost de la inscripció: preu públic de 65€

Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (25h):

Aquest curs ofereix una formació general i específica sobre l'ús i la manipulació de productes fitosanitaris, que permet, alhora, obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell qualificat que exigeix la normativa vigent (ORDRE AAM/152/2013, de 28 de juny). Els estudiants faran tot el curs a distància (a excepció de la sessió presencial final), via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. També disposaran d'un manual tècnic que rebran per correu postal. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran preferentment per correu electrònic. Al finalitzar el curs es farà una sessió presencial de caràcter obligatori, en la qual es duran a terme una pràctica de regulació de la maquinària de tractaments i l'examen final.

Durada: 25h

Cost de la inscripció: preu públic de 52€ 

Tasques per a la gestió de l'empresa:

El bloc de 'Tasques per a la gestió de l'empresa' conforma un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari agrari s'iniciï en la gestió diària de la seva empresa. Els estudiants faran tot el curs a distància, via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran per correu electrònic.

Durada: 32h

Cost de la inscripció: preu públic de 54€

Habilitats en la gestió de l'empresa:

El bloc d''Habilitats en la gestió de l'empresa' conforma un paquet de formació que considerem transcendental per un correcte desenvolupament professional en el món empresarial agrari. Els emprenedors i treballadors agraris es troben en multitud de situacions que requereixen l'habilitat per crear un ambient que faciliti la col·laboració, i així poder assolir els compromisos que enforteixin la relació amb els clients, proveïdors, treballadors, família, etc. Els estudiants faran tot el curs a distància, via Internet, a través del portal RuralCat, on trobaran els continguts i activitats del curs. Comptaran amb un/a tutor/a que els acompanyarà i farà el seguiment durant tot el seu aprenentatge. Les comunicacions es faran per correu electrònic i per telèfon. Per tal de poder realitzar el curs, els alumnes hauran d'utilitzar un equipament informàtic que disposi del sistema operatiu Windows (versió XP o posterior), del navegador Internet Explorer (versió 6 o posterior) i connexió a Internet. Els alumnes que no disposin de aquest equipament necessari podran realitzar el curs a l'aula d'informàtica de qualsevol escola del Servei de Formació Agrària del DARP.

Durada: 32h

Cost de la inscripció: preu públic de 54€

Com pots sol·licitar el curs?

Per inscriure's cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho, omplint un senzill formulari. L'alta és totalment gratuïta. Un cop t'hi hagis donat d'alta com a usuari a Ruralcat, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:

  • Entra a la teva àrea de membre i comprova que, a la teva fitxa, has introduït correctament totes les dades que es sol·liciten. Ho post fer des del menú "El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals" (pestanya “Dades addicionals de RuralCat”). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó "Guardar".
  • Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú "Formació/Cursos a distància". Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la inscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t’hi".
  • Fes clic sobre "Inscriu-t’hi" per tal de realitzar la inscripció.
  • A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has inscrit.
  • Rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat per indicar-te com has de finalitzar la matriculació.