ESCOLES AGRÀRIES | 07/06/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària Forestal acull la reunió del Comitè Europeu d’estàndards de EFESC

L’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners ha estat l’escenari de la reunió del Comitè Europeu d’estàndards de EFESC (European Forestry and Enviromental Skills Council) i de l’ECC Assessor Workshop amb la participació dels membres del comitè i de formadors i verificadors del Carnet europeu de motoserrista (ECC – European chainsaw certificate) de Catalunya, País Basc, França, Bèlgica, Alemanya, Àustria i Holanda.

La reunió del Comitè Europeu d’estàndards de EFESC va tenir lloc a l’Escola Agrària Forestal. Font: CTFC

La reunió del Comitè Europeu d’estàndards de EFESC va tenir lloc a l’Escola Agrària Forestal. Font: CTFC

El Carnet europeu de motoserrista ECC és un instrument que ha d’ajudar a la qualificació i professionalització del sector forestal. Com a tal, es preveu que es vagi implantat en el mercat laboral. Per això, l’Escola Agrària Forestal fomenta la formació en aquest àmbit i, en aquesta ocasió, ha estat l’escenari de la trobada d’una quinzena de professionals d’arreu d’Europa.

Durant dues jornades, s’han examinat algunes persones interessades en adquirir el carnet i ha servit per a avaluar els professors que volien esdevenir examinadors i fer les verificacions periòdiques dels que ja ho eren. S’han realitzat proves dels quatre nivells establerts segons la dificultat dels arbres a tallar i del domini necessari per fer-ho (ECC1, ECC2, ECC3 i ECC4) i pre-test del ECC3.

També han aprofitat per intercanviar informació i experiències amb formadors del projecte transfronterer PYREMPFOR, en què participen escoles del sud de França, Catalunya, Aragó i el País Basc per dinamitzar, posar en comú i potenciar les activitats, els treballs forestals i la ocupació laboral a banda i banda del Pirineu. Aquest projecte, que ja porta més d’un any en marxa, té com a socis catalans principals el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Departament d’Agricultura (DARP) a través de l'EA Forestal de Santa Coloma de Farners i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura a través del Centre de Formació Forestal Especialitzada.

Amb accions com aquestes, l’Escola Agrària Forestal enforteix els vincles amb la resta d’escoles forestals de Catalunya i Europa per a la implantació d’una millor professionalització en el sector dels treballs forestals. 

Informació relacionada