ESCOLES AGRÀRIES | 08/06/2018  Ruralcat

Alumnes de les escoles agràries catalanes es formen treballant a Finlàndia

Un total de set alumnes de les escoles agràries d’Alfarràs, Amposta i Vallfogona de Balaguer estan realitzant una estada formativa en tres centres de treball a Finlàndia, dins el marc del programa Erasmus+.

Els set alumnes que realitzen FCT a Finlàndia. Font: EA d’Alfarràs

Els set alumnes que realitzen FCT a Finlàndia. Font: EA d’Alfarràs

L’estada, que té lloc del 12 de maig al 23 de juny, es realitza al centre de formació agrària Hyria Education LTD (Hyria Koulutus Oy) a Hyvinkää, en una explotació ovina a Iso Ainio i en un centre experimental forestal a Metla. 

Finlàndia destaca  com a  destinació en l’àmbit formatiu per la seva excel·lència en programes d’educació i pràctiques professionals i per l’alt nivell tecnològic des les seves empreses, especialment, per a les especialitats de ramaderia, forestal i activitats en el medi. 

Enguany set alumnes han estat seleccionats per gaudir d’una beca del programa Erasmus+ i poder realitzar pràctiques laborals durant sis setmanes, en base als seus perfils acadèmics, domini de l’idioma (anglès) i motivació. Al seu torn, les escoles agràries catalanes són amfitriones dels alumnes europeus.

La internacionalització de la formació agrària

Els darrers vint anys, les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP) han participat en diferents programes internacionals d’intercanvi d’estudiants. Les principals destinacions han estat països europeus com Finlàndia, Suècia, Holanda, França, Itàlia o Alemanya però també hi ha hagut extracomunitaris com Estats Units o Israel.

El programa Erasmus+ permet als estudiants de les escoles agràries realitzar estades formatives en empreses o entitats estrangeres i té per objectiu incorporar la dimensió europea als ensenyaments professionals i millorar les competències professionals dels alumnes i del professorat, apropant-los a la realitat socioeconòmica d’altres països.

Els centres sol·liciten anualment uns ajuts per a aquestes estades que contribueixen a cobrir les despeses d’allotjament i manutenció per als estudiants i professors que duen a terme el seguiment de les pràctiques, el viatge d'anada i tornada entre el país d'origen i el país de d’acollida, el transport intern dins del país d'acollida, el programa de visites tècniques i culturals i les assegurances.
 
Aquest tipus de formació és possible gràcies a la dedicació del personal de les Escoles Agràries, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura i el Departament d’Ensenyament. L’alt grau de satisfacció de l’alumnat fa possible la seva continuïtat.

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques del 18 al 24 de març

El proper 18 de març s’obren les inscripcions a 10 cursos de formació a distància

DT nº 95: “Els Grups Operatius a Catalunya. Convocatòria 2015”