ESCOLES AGRÀRIES | 08/06/2018  Ruralcat

Alumnes de les escoles agràries catalanes es formen treballant a Finlàndia

Un total de set alumnes de les escoles agràries d’Alfarràs, Amposta i Vallfogona de Balaguer estan realitzant una estada formativa en tres centres de treball a Finlàndia, dins el marc del programa Erasmus+.

Els set alumnes que realitzen FCT a Finlàndia. Font: EA d’Alfarràs

Els set alumnes que realitzen FCT a Finlàndia. Font: EA d’Alfarràs

L’estada, que té lloc del 12 de maig al 23 de juny, es realitza al centre de formació agrària Hyria Education LTD (Hyria Koulutus Oy) a Hyvinkää, en una explotació ovina a Iso Ainio i en un centre experimental forestal a Metla. 

Finlàndia destaca  com a  destinació en l’àmbit formatiu per la seva excel·lència en programes d’educació i pràctiques professionals i per l’alt nivell tecnològic des les seves empreses, especialment, per a les especialitats de ramaderia, forestal i activitats en el medi. 

Enguany set alumnes han estat seleccionats per gaudir d’una beca del programa Erasmus+ i poder realitzar pràctiques laborals durant sis setmanes, en base als seus perfils acadèmics, domini de l’idioma (anglès) i motivació. Al seu torn, les escoles agràries catalanes són amfitriones dels alumnes europeus.

La internacionalització de la formació agrària

Els darrers vint anys, les Escoles Agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP) han participat en diferents programes internacionals d’intercanvi d’estudiants. Les principals destinacions han estat països europeus com Finlàndia, Suècia, Holanda, França, Itàlia o Alemanya però també hi ha hagut extracomunitaris com Estats Units o Israel.

El programa Erasmus+ permet als estudiants de les escoles agràries realitzar estades formatives en empreses o entitats estrangeres i té per objectiu incorporar la dimensió europea als ensenyaments professionals i millorar les competències professionals dels alumnes i del professorat, apropant-los a la realitat socioeconòmica d’altres països.

Els centres sol·liciten anualment uns ajuts per a aquestes estades que contribueixen a cobrir les despeses d’allotjament i manutenció per als estudiants i professors que duen a terme el seguiment de les pràctiques, el viatge d'anada i tornada entre el país d'origen i el país de d’acollida, el transport intern dins del país d'acollida, el programa de visites tècniques i culturals i les assegurances.
 
Aquest tipus de formació és possible gràcies a la dedicació del personal de les Escoles Agràries, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura i el Departament d’Ensenyament. L’alt grau de satisfacció de l’alumnat fa possible la seva continuïtat.

Informació relacionada