AJUTS | 11/06/2018  Ruralcat

El DARP resol les sol·licituds d’ajut de la convocatòria de 2017 per a la realització de projectes pilot innovadors

Aquest ajut forma part dels ajuts a la cooperació per a la innovació, que compten amb una dotació total de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, i que tenen com a objectiu facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través de la redacció de projectes d’innovació i de la realització projectes pilot innovadors.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat la resolució de les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació per a la realització de projectes pilot innovadors, que es van convocar mitjançant la Resolució ARP/1868/2017 del 21 de juliol de 2017, arran de l’èxit de les convocatòries 2015 i 2016.

Aquest ajut vol facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través del plantejament i redacció de projectes d’innovació i la realització de projectes pilot innovadors. Es tracta d’un ajut cofinançat en un 57% pel pressupostos del DARP i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). 

La convocatòria 2017, que comptava amb un pressupost de 4 milions d'euros, incrementava en 500.000 euros el pressupost de les dues anteriors, a les que es va destinar 3,5 milions d’euros respectivament. El passat 12 de març es van resoldre les sol·licituds dels ajuts destinats al plantejament i la redacció de projectes innovadors, per un import total de 97.233,31 euros. Mitjançant aquesta resolució es va aprovar 11 projectes d’aquesta tipologia.

A través de la resolució publicada el passat dia 8 s’aproven 34 sol·licituds de realització de projectes pilot innovadors, per un import total de 3.902.766,69 euros. Aquests projectes abasten temàtiques molt diverses relacionades amb el sector agrícola, ramader i forestal, com per exemple la gestió i maneig de l’aigua, la gestió de les dejeccions, el benestar animal i les millores en el processat d’aliments, entre d’altres.

Els Grups Operatius constitueixen un instrument d’innovació que permet al sector resoldre problemàtiques concretes o aprofitar oportunitats detectades, a partir del treball col·laboratiu entre diferents entitats (empreses agràries o forestals, cooperatives, indústries agroalimentàries, agrupacions de productors, universitats, centres de recerca, i altres agents de la cadena).

La innovació és una prioritat transversal per als objectius de la Unió Europea (UE), fonamental per a promoure un sector agroalimentari i forestal eficient des del punt de vista dels recursos utilitzats i per a afavorir la seva competitivitat i diversificació.

Els resultats obtinguts de l’execució d’aquests projectes es divulgaran a través de la xarxa d’innovació agroalimentària de Catalunya (Xarxa-i.cat) i de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI).

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància