PREMIS | 13/06/2018  Ruralcat

El DARP convoca la V edició del Premi Ruralapps

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat avui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria de la V edició del Premi Ruralapps 2018. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 14 de setembre.

Amb el premi Ruralapps, el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per als sectors agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals i reconèixer els/les innovadors/es que hagin desenvolupat aplicacions mòbils orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

El premi estableix dues modalitats: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotades amb 3.000 euros cadascuna.

En el total de les 4 edicions del Premi s’han presentat 99 candidatures i el DARP n’ha premiat 8. Pot optar al premi  Ruralapps qualsevol persona física o jurídica que hagi desenvolupat una aplicació mòbil funcional per als sectors agrari, alimentari o rural. Les apps presentades poden ser de nova creació o bé estar en una fase comercial.

A l’edició passada, el jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, i constituït per representants d’aquest Departament i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi  i, d'entre les 30 candidatures presentades, les candidatures premiades van ser:

-Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, per l’app Catatur, una aplicació que facilita les visites als elaboradors i productors de producte gastronòmic al consumidor final per tal de donar a conèixer el seu producte, en la modalitat Ruralapps-ciutadania, per a l’aplicació mòbil destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació, en l’àmbit agrari, alimentari i/o rural.

-Agropecuària Catalana, SCCL, de Sant Fruitós de Bages, per l’app Applipur, una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions, en la modalitat Ruralapps-professional del sector, per a l’aplicació mòbil destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals del sectors agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat, tant a nivell d’empresa com de persona, abastant des del procés de producció del producte fins a la comercialització.

Podeu trobar tota la informació de les candidatures al web del DARP i al portal Ruralcat.

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància