PREMIS | 13/06/2018  Ruralcat

El DARP convoca la V edició del Premi Ruralapps

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat avui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria de la V edició del Premi Ruralapps 2018. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 14 de setembre.

Amb el premi Ruralapps, el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per als sectors agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals i reconèixer els/les innovadors/es que hagin desenvolupat aplicacions mòbils orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

El premi estableix dues modalitats: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotades amb 3.000 euros cadascuna.

En el total de les 4 edicions del Premi s’han presentat 99 candidatures i el DARP n’ha premiat 8. Pot optar al premi  Ruralapps qualsevol persona física o jurídica que hagi desenvolupat una aplicació mòbil funcional per als sectors agrari, alimentari o rural. Les apps presentades poden ser de nova creació o bé estar en una fase comercial.

A l’edició passada, el jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, i constituït per representants d’aquest Departament i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi  i, d'entre les 30 candidatures presentades, les candidatures premiades van ser:

-Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, per l’app Catatur, una aplicació que facilita les visites als elaboradors i productors de producte gastronòmic al consumidor final per tal de donar a conèixer el seu producte, en la modalitat Ruralapps-ciutadania, per a l’aplicació mòbil destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació, en l’àmbit agrari, alimentari i/o rural.

-Agropecuària Catalana, SCCL, de Sant Fruitós de Bages, per l’app Applipur, una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions, en la modalitat Ruralapps-professional del sector, per a l’aplicació mòbil destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals del sectors agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat, tant a nivell d’empresa com de persona, abastant des del procés de producció del producte fins a la comercialització.

Podeu trobar tota la informació de les candidatures al web del DARP i al portal Ruralcat.