SECTOR VITIVINÍCOLA | 15/03/2012  RuralCat/ACV

El crític Neal Martin, de la revista Wine Advocate, finalitza la seva estada a Catalunya

Neal Martin, nou tastador de la prestigiosa revista de vins "Wine Advocate" dirigida pel reconegut crític Robert Parker, ha visitat 30 cellers i tastat més de 600 vins catalans. A petició de la pròpia revista, durant la seva primera estada es van tastar exclusivament vins de la DOQ Priorat, mentre que en un segon viatge realitzat entre el 5 i el 9 de març les visites es varen centrar bàsicament en tres grans àrees: DO Empordà, DO Costers del Segre i DO Penedès.

Neal Martin Martin és el responsable de tastar els vins d'Espanya, Argentina i Xile per " Wine Advocate". Font: ACV.

 Aquesta visita ha permès que tots els cellers de Catalunya que actualment tenen presència amb els seus vins i/o caves als Estats Units poguessin participar d’aquesta oportunitat única. La revista Wine Advocate i les seves puntuacions són de les més reconegudes internacionalment, i per tant, la presència en ella implica un gran valor afegit al producte.

 
Aquesta acció forma part del pla estratègic de promoció que l’ Associació Vinícola Catalana (AVC) i ve precedida per l’èxit d’altres promocions com han estat la del Tast de vins blancs catalans a Londres, el Cartaví Internacional 2011 i el Tast i Seminari de vins catalans a Nova York. De cara als propers mesos la patronal té previstes tres accions de promoció exterior: la nova edició del Cartaví Internacional 2012, el Tast de vins amb importadors a Suïssa, així com el II Tast i Seminari de vins catalans als Estats Units.