FIRES I SALONS | 16/03/2012  RuralCat/Fira de Mollerussa

Bones perspectives per a la Fira de Sant Josep

La 140 Fira de Sant Josep es celebra del 17 al 19 de març i compta amb la participació de 280 expositors, xifra similar a la d'anys anteriors. Pel que fa al programa de les Jornades Tècniques, la reforma de la PAC, la biomassa o els ajuts agraris són alguns dels temes que es tractaran i s'espera que hi assisteixin uns 1.500 professionals. Enguany també destaca el Saló Produqte, un espai de qualitat i de proximitat que té al certamen un espai específic d'expositors i demostracions.

Detall del cartell de l'edició número 140. Font: Fira de Mollerussa.

Amb una superfície ocupada de gairebé 25.000 metres quadrats, la Fira de Sant Josep de Mollerussa (Lleida) és avui en dia una de les trobades de referència per al sector agrícola i ramader. El nombre d’expositors, distribuïts en diferents espais (122 al Recinte Exterior, on s’ubica la maquinària agrícola i complements per a l’agricultura i la ramaderia; 133 als Pavellons Firals, destinats a complements per a l’agricultura i la ramaderia, entitats, alimentació i multisectorial, i 23 al Saló de l’Automòbil), avala aquesta convocatòria, la qual ofereix veritables oportunitats de negoci, facilita la possibilitat d’establir contactes interessants o conèixer directament les darreres novetats tecnològiques.

  

Activitats paral·leles, jornades, assemblees i concursos

 
En total es portaran a terme 17 activitats de les quals 11 són Jornades Tècniques més la 11a. Borsa Interpirinenca de Cereals, tres activitats més corresponents a assemblees i reunions professionals, l’exposició "El món agrari a les Terres de parla catalana" i el concurs de conducció de Carretilles d’Elevació.
 
La reforma de la PAC, la biomassa com a cultiu vegetal de futur, els ajuts agraris per al 2012 o les perspectives de futur als cultius extensius de regadiu són alguns dels temes que s’analitzaran i debatran a les jornades d’enguany i entre les quals cal destacar també la jornada tècnica sobre equips de control de males herbes en plantacions de fruiters que es portarà a terme a la finca de l’IRTA a La Serra. 
 
Les Jornades Tècniques esdevenen avui en dia un dels vèrtex de la Fira de Sant Josep amb una bona resposta per part dels sectors agrícola i ramader. La professionalitat en l’organització d’aquests fòrums de debat, així com la importància dels temes que es tracten han comportat any rere any unes xifres de participació prou satisfactòries amb una assistència estimada de 1.500 professionals.   
 

Premi d’Innovació a la Fira de Sant Josep

 
Un total de 21 màquines corresponents a 15 expositors participen enguany a la convocatòria del Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal•lacions Agroindustrials que repartirà fins a 3.800 euros distribuïts en tres categories: Premi Especial d’Innovació, al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros; Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros, i Premi d’Innovació en Maquinària o Instal•lacions Agroindustrials, dotat també amb 1.100 euros. 
 
Aquests premis estan atorgats pel Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Lleida; pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, i pel Col•legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, demarcació de Lleida, respectivament. El lliurament tindrà lloc durant la Nit de l’Expositor, el dissabte dia 17 de març.
 

Informació relacionada