FORMACIÓ I TRANSFERÈNCIA | 20/03/2012  RuralCat/DAAM

Bona acollida dels seminaris sobre eficiència energètica i les comunitats de regants

Els passats dies 6 i 7 de març van tenir lloc a l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega els seminaris sobre "Eficiència energètica, distribució del reg i necessitats agronòmiques a les comunitats de regants". Aquests seminaris els van organitzar conjuntament l'Oficina del Regant de Catalunya i SIRASA.

Imatge del seminari. Font: DAAM.

 En el primer seminari es van exposar les eines per a la gestió energètica de xarxes de reg, el funcionament del mercat elèctric espanyol i les oportunitats per als consumidors en el mercat liberalitzat; després es van exposar dos exemples pràctics de contractació elèctrica, les experiències en negociació col·lectiva de contractació de subministrament elèctric que està realitzant SIRASA a Aragó, i l’experiència de la Comunitat de regants del Segrià Sud en la contractació de preus indexats al Pool. Aquest seminari va estar pilotat pels professors de la Universitat de Saragossa, per SIRASA i pel tècnic de la Comunitat de Regants del Segrià Sud. 

 
El segon seminari es va centrar en les estratègies tecnològiques i agronòmiques per a millorar l’eficiència del reg. Aquest segon seminari el van pilotar els tècnics del grup de reg de l’IRTA, els de l’Oficina del Regant i de REGSA. La jornada va finalitzar amb una visita a un camp de REGSA-REGSEGA d’ametllers i festucs ubicat a Vilagrassa.
 
La valoració dels aproximadament 40 assistents va ser molt bona per l’actualitat del tema de contractació elèctrica i per la importància en l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg. Aquest resultat anima a continuar organitzant jornades conjuntament amb altres institucions del territori.