SERVEIS DE RURALCAT | 28/03/2012  RuralCat

Comença la campanya d'avisos fitosanitaris per sms o correu electrònic

La campanya d'avisos fitosanitaris per sms o correu electrònic per als usuaris de RuralCat ha començat aquest mes de març i romandrà oberta fins a la tardor. Per obtenir aquest servei gratuït només cal donar-se d'alta a Ruralcat i sol·licitar el servei segons el cultiu i l'estació d'avisos que es triï.

La difusió dels avisos fitosanitaris de les Estacions d’Avisos (EA) del Servei de Sanitat Vegetal es centra en tres sectors productius (fruita, vinya i arròs) i tres malalties: motejat de la pomera (Venturia inaequalis) i de la perera (Venturia pyrina), míldiu de la vinya (Plasmopara viticola) i malalties fúngiques de l'arròs (Pyricularia grisea i Bipolaris oryzae (B. de H.) Shoemaker).
 
Aquest sistema de difusió s’activa a petició de l’EA emissora quan consideri que, per la importància de l’avís, cal realitzar una difusió addicional.
 

De què informa l’avís?

De la necessitat de consultar la secció d’avisos fitosanitaris a RuralCat, o de trucar al contestador de l’Estació d’Avisos corresponent, donada la existència d’un avís fitosanitari d’especial importància atesa la rellevància de la malaltia i la necessitat d’efectuar una mesura de prevenció o de control.
 

Què diu l’avís per SMS?

Com que s’avisa per malalties (motejat, míldiu i malalties fúngiques) i cultius diferents (fruita, vinya i arròs) i poden procedir de qualsevol de les EA, el patró del missatge a rebre serà:
 
"Nou avís de motejat Estació d’Avisos (la que hagi originat l’avís). Consulta RuralCat" 
"Nou avís de míldiu Estació d’Avisos (la que hagi originat l’avís). Consulta RuralCat" 
"Nou avís de malalties fúngiques Estació d’Avisos (la que hagi originat l’avís). Consulta RuralCat"      
 

Què diu l’avís per correu electrònic?

El correu electrònic reprodueix el missatge enviat per SMS i al cos del correu consta el contingut de l’avís fitosanitari emès per l’EA corresponent.
 

Quan rebré aquests avisos?

El servei s’activa sempre que els responsables de les Estacions d’Avisos consideren necessari fer una difusió addicional de l’avís, tenint en compte la necessitat d’efectuar una acció de prevenció o control el més aviat possible. Per tant, els avisos enviats per SMS i correu electrònic s’envien de dilluns a divendres feiners.
 

Què he de fer per gaudir d’aquest servei?

Primer de tot, estar inscrit a RuralCat. Si ja ho estàs i vols sol·licitar el servei per primer cop  o comprovar/modificar les teves dades, segueix els passos següents:
  • Accedir a la intranet introduint el teu nom d’usuari i la clau. Si no recordes la clau, fes servir l'opció "Has oblidat la teva clau?". Si no t'en surts, envia un correu electrònic a: redaccio@ruralcat.net, on te'n proporcionarem una de nova. 
  • Un cop a la intranet, accedir al Servei SMS  mitjançant a l'apartat d'Eines i serveis. 
  • Un cop a Servei SMS, pots comprovar i modificar les teves dades (número de mòbil i correu electrònic).
  • A l'opció "Avisos fitosanitaris" podràs triar el cultiu, l'EA i si vols rebre avisos SMS, de correu electrònic o ambdós.
  • Amb el botó "Afegir" pots rebre fins a dos avisos fitosanitaris, de les estacions i cultius que triïs a les llistes disponibles.
  • Guarda la teva configuració o els canvis efectuats.
 
La difusió dels avisos fitosanitaris ha experimentat al llarg dels anys una evolució constant i creixent. Durant la campanya del 2011 es varen enviar un total de 6.647 sms i  7.636 correus electrònics.