PRODUCTES ARTESANS | 29/03/2012  RuralCat/DAAM

L'IRTA treballarà per adaptar la botifarra dolça cuita a les demandes dels consumidors

El director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Maria Monfort, i el president del Gremi General de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines, Ricard Josep, han signat, en el marc de la fira Alimentaria 2012, un contracte de col·laboració, investigació i recerca entre ambdues institucions.

El conveni s'ha signat en el marc de la fira Alimentaria 2012. Font: DAAM.

 La botifarra dolça és un producte típic, autòcton i diferent de les comarques gironines. És un elaborat fresc o curat propi de les carnisseries artesanes elaborat amb espatlla de porc, sucre, llimona i sal. Aquests ingredients hi confereixen un gust sorprenent per al foraster i de joc per als més petits, i molt identificat i apreciat per la gent del territori i la tradició dels anys en la gastronomia catalana. Darrerament, practicants d’esports utilitzen el fuet dolç sec com a substitutiu de les barretes energètiques pels seus valors nutritius.

 
L’aposta per la investigació i la innovació que planteja el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, amb la col•laboració de l’IRTA, és preparar una botifarra dolça cuita que es presenti de manera còmoda i atractiva per als consumidors. Es tracta d’adaptar un producte tradicional a les noves demandes dels consumidors del segle XXI, ja que les formes de compra i de venda també han evolucionat.
 
Després de la signatura del conveni, ha tingut lloc un tast de diferents tipus de botifarra: dolça, d'ou, de xocolata, entre altres.