FIRES | 02/04/2012  RuralCat/ Ajuntament de Vic

El Mercat del Ram tanca una edició amb bona afluència de públic

Vic tanca una nova edició del Mercat del Ram, una de les fires més tradicionals i importants del país. La maquinària agrícola, el bestiar, les energies renovables i la gastronomia, entre altres, han tornat a ser les protagonistes de la fira amb més història de la capital d'Osona. Una fira que, degut al bon temps, ha comptat amb una bona afluència de públic però que s'ha hagut d'adaptar a la crisi acollint altres certàmens que calia reformular. Així doncs, l'edició d'enguany ha adoptat per segon any consecutiu el Congrés Europorc i per primer cop Lactium, la fira de formatges, el Fira't de la Unió de Comerciants del Remei Estadi, la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic i el Concurs de la Vaca Bruna.

mercatramtall

Fragment del carell del Mercat del Ram. Font: Ajuntament de Vic.

Enguany el Mercat del Ram ha comptat amb 182 expositors, 121 de la fira tradicional i 61 del Lactium. D'aquests expositors gairebé la meitat han estat de la comarca. Una de les grans atraccions d'aquest mercat és la presència de bestiar viu i en aquesta edició ha comptat amb 520 caps de bestiar. L'activitat s'ha concentrat en dues zones, l'espai firal del Sucre, on s'han pogut visitar els estands dedicats a productes i serveis relacionats amb la maquinària agrícola i vehicles industrials, i la Rambla del Passeig, on s'ha pogut gaudir de la tradicional mostra de turisme i institucions que cada any s'organitza coincidint amb el Mercat del Ram.

Activitats paral·leles

Aprofitant el Mercat del Ram s'organitzen cada any a Vic una sèrie d'activitats paral·leles. Entre aquestes activitats destaquen les Jornades Tècniques Ramaderes, centrades en el medi ambient i l'agricultura ecològica, o les demostracions eqüestres que gaudeixen d'una gran afluència de públic. 

Per segon any també s'ha aprofitat aquesta cita per organitzar el congrés Europorc, que  ha comptat amb quatre ponents que han analitzat la situació del sector porcí, que té una particular importància en l'economia osonenca. 

Una novetat destacada ha estat la celebració del 8è concurs nacional de la Raça Bruna del Pirineu, celebrat per primer cop a Vic i que ha comptat amb la participació de 150 exemplars prèviament seleccionats. 

L'Ajuntament de Vic també ha optat per incloure per primer cop dins el mercat la fira Lactium, que corria el risc de desaparèixer. Es tracta d'una fira de referència en el sector de formatge i els derivats làctics que ha organitzat degustacions, tasts, i sessions de cuina amb formatge a més de la 4a Edició del Concurs Lactium. 

 

Informació relacionada