SECTOR DE LA FRUITA SECA | 04/04/2012  RuralCat/DAAM

El DAAM crea una Taula de Preus per desbloquejar el conflicte de l'avellana

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha desbloquejat el conflicte sobre els preus de l'avellana amb la creació d'una Taula de Preus que començarà a operar el proper 7 de maig. Per constituir-la ha arribat a un acord amb Unió de Pagesos, el sector de productors d'avellana i la Llotja de Reus, que serà l'encarregada de fixar els preus, amb la supervisió i assessorament del DAAM.

avellanes2

 

La Taula de Preus de l'avellana estarà formada per tres representants del sector dels productors, tres del sector comercial o compradors, dos representants de les cooperatives, un de la Llotja de preus de l'avellana i un tècnic expert del DAAM.

El Departament també col·laborarà a través del Gabinet tècnic donant suport a la Llotja per millorar la informació setmanal que elabra i que es posa a disposició del sector sobre els preus dels mercats internacionals de l’avellana

L'acord, que intenta contribuir a la millora de preus del sector, ha arribat després de diverses reunions bilaterals del director general de Qualitat, Alimentació i Indústries Agroalimentàries, Domenech Vila, acompanyat  del director del Serveis Territorials d’Agricultura a Tarragona, Anton Ballvé, amb el secretari de la Llotja de Preus de l'avellana, Joan Josep Sardà, el responsable de l'avellana d'Unió de Pagesos, Rafael Español i altres representants dels productors. Amb aquestes reunions s'ha volgut plantejar alternatives als conflictes en relació als preus que s'han produït els darrers mesos.