AJUTS | 05/04/2012  RuralCat/Ministeri d'Indústria Energia i Turisme

Convocatòria de subvencions per sol·licitar patents i models d'utilitat a l'exterior

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme convoca la concessió de subvencions pel foment de les sol·licituds de patents i models d'utilitat espanyols a l'exterior a través d'una resolució de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM). El termini per fer la sol·licitud és d'un mes després de la seva publicació al BOE, que es va fer el passat 3 d'abril.

logopem

Logotip de l'OEPM. Font: OEPM.

Objecte

La convocatòria s'emmarca dins l'Ordre ITC/717/2010, de 17 de març (BOE de 24 de març), i estableix dos objectes per aquestes subvencions:

  • Programa d'ajudes pel foment de la sol·licitud de patents i models d'utilitat exterior: està dirigit a estimular la protecció internacional de la tecnologia a través d'aquestes eines. L'objectiu és millorar la competitivitat de les empreses que busquen mercats fora d'Espanya, especialment les petites i mitjanes empreses i les persones físiques.
  • Programa d'ajudes pel foment de les sol·licituds de patens i models d'utilitat per PIMES i persones físiques: dirigit a estimular la protecció de la tecnologia a través d'aquestes eines. En aquest cas està adreçat només a PIMES i persones físiques.

A qui va dirigit?

En el primer cas en pot ser beneficiaris tota persona física o jurídica, amb domicili a Espanya, que hagi realitzat per compte propi, o per compte de la qual, s'hagi realitzat l'activitat objecte de la subvenció. En el segon cas a més a més cal que el titular del dret sigui una persona física o una PIME.