INNOVACIÓ | 07/08/2007  Ruralcat

Noves varietats de pebrots per a l'ús ornamental i comestible

Tot i la tradició, els pebrots no han de ser només verds, amb forma de campana i estar relegats al supermercat o al jardí de les llars. Aquest gènere de plantes té el potencial genètic de proveir un ampli ventall de possibilitats per a la cuina i el jardí ornamental, o ambdós casos a la vegada.

Noves varietats dels pebrots

Font: ARS

Per aquest motiu, des del mes de juny a novembre s'ha organitzat una exhibició, anomenada "A Pepper for Every Pot", als Jardins Botànics de EE.UU. a Washington, D.F on es poden conèixer les darreres investigacions del Servei de Recerca Agrícola (ARS) sobre pebrots. Aquesta exhibició explora la diversitat de pebrots, incloent les varietats recentment introduïdes, i celebra la bellesa, sabors, i beneficis nutritius del pebrot. Els genetistes de planta de l'ARS, John Stommel i Robert Griesbach van ser els encarregats de desenvolupar la idea de nous ornamentals colorits pel jardí i per la cuina perquè hi ha una diversitat considerable en el gènere Capsicum per a fruita i com a hàbitat de planta. Entre les noves varietats de pebrot desenvolupades per l'ARS destaquen la Tangerine Dream i Black Pearl, que ja estan disponibles al mercat.

Propietats de les noves varietats


La varietat Tangerine Dream és un pebrot ornamental dolç i comestible que produeix una fruita petita de color taronja i amb forma de banana en una planta postrada. Pel que fa al Black Pearl, guanyador del premi de les Seleccions Americanes, ofereix als jardiners una nova opció fosca: fulles negres i una fruita negra brillant que es madura a un color vermell brillant. Aquesta varietat també pot servir com a un pebrot picant a la cuina i per a usos ornamentals als jardins urbans més petits. El gènere del pebrot de tipus beina, el Capsicum, és natiu de l'hemisferi occidental i va ser molt important en les cultures asteques, maies i inques. Avui en dia, els pebrots es poden trobar tant en els jardins de flors com en jardins de verdures. Els pebrots ornamentals són un cultiu rendible per als cultivadors comercials i els venedors. El mercat de plantes ornamentals té un valor anual de gairebé 5 mil milions de dòlars als Estats Units i els pebrots d'especialitat podrien acaparar major part d'aquest mercat.