I+D+I | 11/04/2012  RuralCat/ARS

Descobreixen que un únic gen ajuda a combatre múltiples malalties del blat de moro

Els investigadors del Servei d'Investigació Agrícola (ARS) del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA) descobreixen que un gen específic del blat de moro pot ser el responsable de la resistència contra importants malalties que afecten a les seves fulles. Aquest descobriment podria ajudar a incorporar trets de resistència contra les malalties de les plantes de blat de moro.

blatdemoro

Durant la investigació han descobert que si una varietat de blat de moro és resistent a una de les tres malalties  és probable que també ho sigui a una altra. Així doncs, utilitzant el mètode d'associacions genètiques han identificat les regions del genoma associades amb les variacions en la resistència a les malalties i han descobert que alguns gens eren resistents a múltiples malalties. 

Aquest gen, anomenat GST (glutathione S-transferase) forma part d'una família de gens coneguts pel seu paper de desintoxicació i la regulació de l'estrès oxidatiu. Aquestes funcions són coherents amb un paper en la resistència a les malalties. 

El grup d'investigadors inclou els genetistes de plantes de la Universitat d'Investigació de la Ciència de les Plantes de l'ARS, Peter Balint-Kurti, Jim Holland i Matt Karkowsky, i científics de la Universitat de Delaware, la Universitat de Cornell i la Universitat Estatal de Kansas.