ACORDS PER AL FINANÇAMENT AGRARI | 05/03/2010  MARM/AGROCOPE

El MARM i les organitzacions agràries acorden un finançament de prop de 2.400 milions euros

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim (MARM) ha arribat a un acord amb les Organitzacions Professionals i Cooperatives Agràries (OPCA) per al finançament del sector agrari, en el transcurs d'una reunió presidida per la ministra Elena Espinosa.

 

 
Segons el subsecretari del MARM, Santiago Menéndez de Luarca, aquesta mesura suposarà una injecció de liquiditat per a ramaders i agricultors de prop de 2.400 milions d'euros i es posarà en marxa a través d'una Ordre Ministerial que sortirà properament publicada al BOE.
 
El present acord suposa la participació del MARM en la línia ICO, liquiditat amb la que s'aportaran 1.300 milions d´euros, així com a través del Conveni amb SAECA, la pròrroga del Pla d´Estímul a la Inversió o la moratòria de dos anys en la ínia de suport al sector agrari 2008-2015. D'altra banda, a la reunió també s'han acordat mesures relatives al suport a la exportació del sector agroramader i a la representativitat.
 

El president de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries, Fernando Marcén, diu que l´acord ha sigut satisfactori, tot i que afegeix que el procés ha estat lent, i destaca que els grans avenços s'han produït en matèria de tarifes elèctriques, on es parla de modificar-les dos cops l´any.