ALIMENTACIÓ | 18/04/2012  AlimenCat/Fundació Alícia

La Fundació Alícia entrega els premis als representants espanyols a Ecotrophélia

Un any més la Fundació Alícia ha acollit l'entrega dels premis Ecotrophélia, una competició a nivell nacional i europeu per a la creació de nous productes alimentaris saludables, sostenibles i innovadors. Aquest concurs va dirigit a estudiants universitaris i aquest any es premia la innovació en qualsevol fase del producte, des del sistema d'elaboració fins al producte final. Entre els guanyadors hi ha un estudiant de la Universitat de Barcelona per la creació de galetes d'arròs integral amb pols d'espina d'anxova de l'escala. Un dels quatre seleccionats serà el representant a la final europea del concurs.

premisalicia

El president de la Fundació Alícia amb els guanyadors del tercer premi. Font: Fundació Alícia.

El jurat ha avaluat les 11 propostes finalistes, escollides entre els més de 22 candidatures presentades. El jurat va atorgat el primer premi a l'equip de la Universitat de Barcelona pel desenvolupament de Crequis, unes galetes d'arròs integral amb pols d'espina d'anxova de l'Escala. El segon aTroncholate, una crema de cacau presentada sota el format de les conegudes làmines de formatge pensades per fer entrepans, conegudes amb el nom de “tranchetes, d'aquí el nom del producte.. En el cas del tercer premi hi va haver un empat en dos dels productes presentats:Algaro, una mousse d'algues provinents de la badia de Cadis i,Delichuf, un snack elaborat amb xufa ecològica estovada.

D'entre els 4 equips se'n seleccionarà un per presentar-se a la final europea del concurs que se celebrarà a França durant la fira SIAL el mes d'octubre.

Informació relacionada