Noves varietats de síndria amb menys sucre
L'ARS del Departament d'Agricultura d'EEUU ha desenvolupat noves varietats de síndria amb una reducció de més del 50 per cent de sucre, però sense perdre el seu refrescant sabor ni els nutrients de les varietats convencionals.

Font: ARS
La genetista de plantes Angela Davis, del Servei d'Investigació Agrícola (ARS) de Lane, Oklahoma, és la principal investigadora d'aquests nous tipus de síndries, baixes en sucre, que seran de gran utilitat per als consumidors que estiguin a dieta, els diabètics i tots els que vulguin reduir el consum de sucre i carbohidrats. Davis, que treballa en el Laboratori Sud-Central d'Investigació Agrícola, actualment està compartint les seves noves varietats d'investigació de síndria amb diversos conreadors. I encara que la seva sortida al mercat dependrà de la receptivitat dels agricultors, les síndries amb llavors podrien començar a aparèixer en els mercats frescos a finals de l'estiu. La recerca va començar després que Davis sabés que aquesta fruita estava prohibida per a molts consumidors, incloent els més de 20 milions de diabètics nord-americans. La investigadora no estava segura de poder desenvolupar una síndria amb menys sucre, ja que aquestes fruites de pigment fort normalment contenen nivells més alts de sucre. Però després d'avaluar centenars de síndries, va descobrir una amb carn daurada i menys sucre. Aquesta síndria és la base genètica per a les noves. Com totes les síndries, les noves varietats són una font excel·lent de licopeno (un antioxidant poderós associat amb una freqüència baixa d'alguns càncers), riques en vitamina A i potasi. L'equip també ha desenvolupat un altre tipus de síndria amb una mica més de sucre, per a satisfer als consumidors que desitgin més dolçor natural, reduint el nivell de sucre.