GASTRONOMIA | 24/04/2012  AlimenCat/DAAM

Joan Roca guanya el Grand Prix de l'Art de la Cuisine

El xef gironí Joan Roca ha guanyat el Grand Prix de l'Art i la Cuisine 2011, un guardó entregat per l'Acadèmia Internacional de la Gastronomia, una institució amb seu a França i representants de 22 països. Aquest premi reconeix a "un artista contemporani de la cuina".

premijoanroca

Imatge d'un moment de l'acte d'entrega del guardó. Font: DAAM.

Joan Roca suma un nou premi a una carrera amb múltiples reconeixements, entre els que destaquen les tres estrelles Michelin que el seu restaurant, El Celler de Can Roca, va aconseguir l'any 2009. En edicions anteriors, quatre xefs espanyols han rebut aquest premi: Juan Mari Arzak, Ferran Adrià, Santi Santamaria i Carme Ruscalleda. 

El guardó el va entregar a Barcelona el president de l'Acadèmia Internacional de la Gastronomia, Rafael Ansón. A l'acte hi van participar, entre altres personalitats, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Mara Pelegrí, per a qui aquest premi representa “un nou gran èxit per la gastronomia catalana”.  Durant l'entrega, Pelegrí també va recordar que la cuina catalana és candidata a esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que Barcelona és la capital de la dieta mediterrània, que cal potenciar i preservar.