MEDI NATURAL | 26/04/2012  RuralCat/DAAM

La Garrotxa acollirà el primer congrés internacional sobre zones volcàniques

La Garrotxa acollirà entre el 21 i el 25 de maig Volcandpark, el Primer Congrès Internacional sobre Gestió i Divulgació de Paisatges Volcànics. El congrés ja té programa definitiu amb un centenar de ponències d'especialistes provinents de 50 països de tot el món.

volcandpark

Logotip de Volcandpark. Font: Ajuntament d'Olot.

L’objectiu del congrés és crear un fòrum de debat i pensament que lligui el coneixement de la vulcanologia amb la gestió del territori i la seva divulgació entre persones que treballen en aquests espais volcànics protegits. La participació de diferents empreses locals de logística, allotjaments, restaurants, impremtes i transport i el fet que prop d'un centenar de participants s'allotjaran a la zona aportaran uns 200 mil euros a la comarca. 

El programa

La conferència inaugural serà a càrrec de l’especialista islandès Ari Trausti Guðmundsson. Cada dia el programa s'organitzarà al voltant d’un eix temàtic: la gestió d'espais volcànics protegits, els valors científics i la recerca en els espais volcànics protegits, la comunicació del valor del patrimoni a través de l'educació i la interpretació i el geoturisme com un factor econòmic i de desenvolupament sostenible de la comunitat en espais volcànics protegits. A més, s’inclou una sortida de camp per conèixer el territori, i presentacions d’abstracts i pòsters a càrrec dels participants.

El Volcandpark també compta amb un programa d’activitats complementàries obertes a tothom, i l’anomenat Volcandboulevard, un punt de trobada i de networking a les instal·lacions del congrés. Així mateix, s’han organitzat 150  activitats per a instituts i escolars sota el nom de Young Volcandpark.