SANITAT VEGETAL | 30/04/2012  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris corresponents al mes de maig

El portal RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

tylcvtomaquet.

Atac del TYLCV del tomàquet. Font: DAAM.

Aquest mes de maig, presentem una relació de les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues en arbres fruiters, fruita seca, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins, i el tipus de tractament i recomanacions a seguir per evitar la seva propagació. 

El document adjunt també informa d'una relació d'autorització excepcionals per a comercialitzar i aplicar certs productes. També es recorden els avisos fitosanitaris per sms i correu electrònic pels usuaris de RuralCat i la necessitat de comprovar la validesa del carnet d'aplicador i manipulador de productes fitosanitaris que cal renovar cada deu anys. 

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquests avisos fitosanitaris a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

 

Informació relacionada