TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 03/05/2012  RuralCat/DAAM

El DAAM presenta l'e-book dels Dossiers Tècnics

La Direcció general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha presentat el primer e-book dels Dossiers Tècnics, que recull des de el número 26 fins el 50 d'aquest documents de divulgació tècnica. Aquesta presentació forma part de les activitats programades en el centenari de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB).

Imatge de les portades de l'ebook dels Dossiers Tècnics. Font: DAAM.

Els Dossiers Tècnics són una col•lecció de documents de divulgació tècnica, d’aparició regular, on diferents tècnics i especialistes posen a l’abast dels agricultors i el públic en general les darreres aportacions i resultats del coneixement tècnic en un àmbit monogràfic concret. S’elaboren amb voluntat divulgativa, però es guien per una política de qualitat i rigor en l’elaboració dels continguts, així com d’actualitat i vigència en l’elecció i programació dels temes que es tracten.

La transmissió del coneixement, un dels objectius de a Direcció General, apareix un cop més en el moll d’una activitat institucional conformant l’agenda agrària pública del nostre país. El talent i la innovació són els dos eixos dels actes del centenari de l'ESAB i aquest és el fil conductor d’una reflexió estratègica que porta des del coneixement al talent i del talent al coneixement productiu.

En l'acte de presentació del e'book han participat Lourdes Reig, directora de l’ESAB, Francesc Casañas, professor del Departament d'Enginyeria Alimentària i Biotecnologia (DEAB) i director científic de la Fundació Miquel Agustí, Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària i Joan Majó, comissionat per a la Formació Permanent de la Universitat Politècnica de Catalunya i Domènec Vila, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

Una aposta per la innovació i el coneixement
La tecnologia està present a les nostres vides i a la nostra feina de forma ineludible. El format e-book poc a poc es va consolidant a tots els sectors de la divulgació i la formació. Conscient d'aquestes dues realitats, un cop més, el DAAM innova en l'àmbit de la transferència tecnològica creant l'e-book dels Dossiers Tècnics. Aquest format permet reunir els diferents monogràfics en un arxiu de ràpida i fàcil consulta.

En aquesta edició, que es presenta en dues parts, poden trobar els Dossiers Tècnics des del número 26 fins el número 50:

PART 1:
NÚM.26: El cultiu de la tòfona negra
NÚM.27: Novetats en el conreu de panís
NÚM.28: Apicultura i producció de mel a Catalunya
NÚM. 29: Varietats vegetals tradicionals (I): mongeta del ganxet
NÚM. 30: Ús eficient de l'aigua en situacions extremes
NÚM.31: Noves varietats de cereals d'hivern
NÚM.32: Sanitat animal (II). Boví
NÚM.33: Les explotacions de vaques de llet a Catalunya
NÚM. 34: La transició a la producció agrària ecològica
NÚM. 35: Noves varietats i nous aspectes en el conreu de panís
NÚM. 36: Cítrics (II). Control de plagues
NÚM. 37: Noves varietats de cereal d'hivern

PART 2:

NÚM.38: Mètodes alternatius de control de plagues
NÚM. 39: Millores tècniques en viticultura
NÚM. 40: Aqüicultura
NÚM. 41: El conreu de panís. Varietats, plagues i malalties
NÚM. 42: La producció de formatges a Catalunya
NÚM. 43: Races autòctones (I)
NÚM. 44: Races autòctones (II)
NÚM. 45: Cereals d'hivern i llavors de qualitat
NÚM. 46: L'Helicicultura
NÚM. 47: Productes fitosanitaris: nova legislació que regula el seu ús
NÚM. 48: El conreu de panís: noves varietats i efecte de les dates de sembra
NÚM. 49: Els arts de pesca
NÚM. 50: Noves plagues a Catalunya