MEDI RURAL | 08/05/2012  RuralCat/DAAM

Catalunya i Andorra col·laboren en matèria d'agricultura, ramaderia i medi natural

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s'ha reunit amb el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i amb el de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. La trobada ha servit per establir un marc de col·laboracions en temes d'interès comú com la ramaderia de muntanya, els espais protegits i les activitats cinegètiques, entre d'altres.

El conseller Pelegrí en la seva visita a Andorra. Font: DAAM.

 Pel que fa a la ramaderia de muntanya s’està treballant conjuntament en la identificació del bestiar equí en zones frontereres. En relació a la sanitat animal, s’ha reafirmat la bona entesa entre els dos governs en temes de moviment d’animals  i de programes de sanitat animal i de fauna salvatge.

 
En el decurs de la reunió mantinguda amb el ministre de Turisme i Medi Ambient, s’ha treballat principalment per millorar la cooperació en l’àmbit de la biodiversitat, els espais protegits i les activitats cinegètiques. En referència a les línies d’actuació en matèria de biodiversitat, s’ha tractat sobre el grup de cooperació  i l'Equip de Suport per a la Conservació de l'Ós Bru.  També s’ha parlat d’altres projectes transfronterers com pot ser el Gallipyr, que pretén crear una xarxa pirinenca de Galliformes de muntanya, amb la finalitat de conciliar els mètodes de seguiment i gestió de tres espècies de gran valor patrimonial i ampliar l’avaluació dels especialistes francesos, espanyols i andorrans.
 
En matèria d’espais naturals protegits, les actuacions principals se centren en millorar les relacions dels dos parcs catalans limítrofes amb Andorra, el de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Durant la  trobada, s’ha consensuat fer el seguiment d’espècies cinegètiques i continuar amb l’estreta col·laboració en campanyes de caça i pesca il·legal per part dels Agents Rurals i el Cos de Banders andorrà.
 
Finalment el conseller Pelegrí ha reclamat la necessitat de establir una col·laboració en formació agrària continua mitjançant el programa de formació a distància, així com concretar actuacions de promoció de productes alimentaris de Catalunya a Andorra.