TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 12/07/2018  Ruralcat

La jornada de referència “Els olis de Catalunya” exposa els resultats de la campanya 2017-2018

La jornada tècnica va servir també per exposar els controls oficials i de l’etiquetatge dels productes europeus més rellevants del sector i per presentar el portal dels olis de Catalunya de RuralCat.

Moment de la jornada (Font: DARP)

Moment de la jornada (Font: DARP)

El director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, va ser l’encarregat de fer la presentació de la jornada tècnica de referència per presentar el resultats de la campanya 2017/2018 el passat dimarts 10 de juliol a l’Escola Agrària de Mas Bové, a Constantí.

A continuació, la inspectora agroalimentàries del DARP a Tarragona, Elena Garcia, va presentar els resultats dels controls oficials al sector de l’oli al 2017, mentre que la inspectora Gemma Garcia va explicar els requisits d’etiquetatge de l’oli. Durant la jornada també es va presentar un recull de fitxes informatives creades des de la Subdirecció, que són una eina més per a les empreses i els consumidors en general.

Tot seguit, la investigadora de la Universitat de Barcelona, Stefania Vichi, va exposar els últims avenços en accions de recerca per a l’autenticitat de l’oli d’oliva i Marius Simón, membre de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va presentar el projecte europeu AGRIMAX, emmarcat en el programa Horitzó 2020, en relació al sector de l’oli d’oliva. Després d’una pausa, el tècnic del subprograma d’Olivicultura, Elaiotècnica i Fruita Seca de l’IRTA, Agustí Romero, va presentar als assistents el Portal dels Olis de Catalunya de RuralCat.

A continuació, va ser el torn de la taula rodona on la Cap del Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo, va comentar els resultats de la campanya 2017/2018. Per la seva part,  Esteve Martí va presentar els resultats del Programa de Molins IRTA-DARP. Per últim, el moderador de la taula rodona, el director del Panell, Xavier Vicenç, va convidar els representats de les cinc DO d’oli presents a la sala a comentar la situació actual de l’oli d’oliva. La cloenda de la jornada va anar a càrrec del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol.

La jornada va cloure amb un showcooking amb maridatge d’olis de les 5 denominacions d’olis catalanes amb productes de cada territori a càrrec dels cuiners Gerson Ribal, de la Fonda el Recó, i el Francesc Blanch, de Devica Espai Gastronòmic.