Nova norma de qualitat per a l'elaboració i la comercialització dels vinagres
S'ha publicat en el BOE un nou Reial decret que deroga, simplifica, adapta i actualitza l'anterior norma de qualitat específica sobre vinagres. Aquest Reial decret pretén adequar la normativa a la realitat del mercat: defineix nous productes, com per exemple el vinagre balsàmic, i actualitza les característiques i l'etiquetatge dels productes acabats.
També fa extensiva l’aplicació de la norma als vinagres emparats per una denominació d’origen protegida i una indicació geogràfica protegida. A més, simplifica la normativa nacional, atès que els requisits higienicosanitaris que figuraven a l’anterior norma han estat harmonitzats per disposicions comunitàries de caràcter horitzontal.
En conseqüència, el contingut de la secció 2a i dels apartats 3.24.65 d) i 3.24.69 de la secció 4a del capítol XXIV del Decret 2484/1967, pel qual s’aprova el text del Codi Alimentari Espanyol (CAE), se substitueixen pel text del nou Reial decret 661/2012, publicat en el BOE núm. 100, de 26 d’abril de 2012.