ALIMENTACIÓ I TECNOLOGIA | 15/05/2012  RuralCat/Bta

BTA mostra les últimes solucions en equipament per a la indústria alimentària

La fira Barcelona Tecnologies de l'Alimentació, Bta, celebra del 15 al 18 de maig la seva tretzena edició centrada en la internacionalització i la innovació. El recinte Gran Via de Fira de Barcelona acull aquest saló dedicat al sector de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària més important del sud d'Europa.

Imatge de la fira. Font: Bta.

 La internacionalització i la innovació són els principals eixos estratègics d'aquesta edició i ambdues es veuen plasmades en la representativitat de l'oferta expositiva, en la procedència dels visitants professionals i en les nombroses activitats programades, com l'International Business Center, una zona de generació de negoci amb jornades, fòrums i trobades professionals organitzats per AMEC, FIAB i ACC1Ó. A més, delegacions de professionals de Xile, Mèxic, Veneçuela, Argentina, Brasil, Colòmbia, Marroc, Algèria, Tunísia, Turquia i Xina estan presents a la fira. 

L'Innovation Meeting Point, una de les principals novetats del saló, concentra en un mateix espai a les empreses més innovadores i ofereix un ampli programa de conferències sobre la innovació alimentària i el seu procés. La Zona de Novetats on es presenten els últims llançaments en tecnologia i maquinària i Ingrenova, que mostra les novetats en ingredients, additius, colorants i aromes alimentaris, completen l'agenda d'activitats paral·leles dedicades a la innovació a Bta.

 
Barcelona Tecnologies de l'Alimentació s'estructura en tres salons monogràfics (Tecnocàrnica, Ingretecno i Tecnoalimentària) per cobrir transversalment tota l'oferta tecnològica, de maquinària i de producte alimentari intermedi que necessita la indústria d'alimentació i begudes per a la seva elaboració i processament.
 

Algunes novetats

Bta 2012 dona a conèixer les tècniques més innovadores en conservació, automatització de processos productius, tècniques de conservació d'aliments, solucions d'envasament, ingredients i additius, i equips per a la higiene i la seguretat alimentària. Antioxidants alimentaris antiaging, complements contra l'osteoporosi, ampolles antibacterianes, desossadores d'alta velocitat, sistemes de curat accelerat, edulcorants naturals, texturitzants, raigs X, altes pressions o desinfecció per nebulització són algunes de les apostes més destacades dels fabricants de tecnologia per a la indústria alimentària.
 

Dissenyant els aliments del futur

La tecnologia cada vegada és més important per a  la producció d'aliments. Les empreses expositores de Bta 2012 testifiquen la importància que la recerca està prenent en la producció d'aliments com a forma de respondre al nivell de desenvolupament de productes que demanen els consumidors. La biotecnologia i les tecnologies de processament d'aliments són dos grans camps d'acció que, a més d'aportar valor als productes, compten amb múltiples aplicacions en el sector alimentari directament relacionades amb el desig dels consumidors per menjar més saludablement.
 
La salut digestiva i òssia, la reducció del colesterol, el control de la tensió arterial, la defensa del sistema immunològic o els sucres no cariogènics són abanderats d'aquesta "revolució funcional", en què els ingredients s'han convertit en actors principals de l'actualitat alimentària. Aquest fet ha fet pujar un 5 per cent la facturació del sector d'ingredients, aconseguint vendes de 5.775 milions d 'euros el 2011, segons l'Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius i Complements Alimentaris.
 
Per la seva banda, el sector espanyol de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària demostra un gran dinamisme i es posiciona com un dels més competitius, tant en el mercat nacional com en l'internacional, gràcies a la seva capacitat innovadora per aportar solucions de valor per a tota la cadena alimentària. Compost per més de 220 companyies l'any passat va facturar 950 milions d'euros, segons l'Associació Multisectorial d'Empreses (Amec).
 

Informació relacionada