VAQUÍ DE CARN | 21/05/2012  RuralCat/JARC

Un 20 per cent de la carn de vedella de Girona es destina a l'exportació

En el marc de la darrera Jornada de la Vedella, organitzada Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, s'ha donat a conèixer que aproximadament un 20 per cent de la producció de vaquí de carn de Girona es comercialitza als mercats d'exportació, especialment a Líbia, Marroc o Iran. Aquesta és una de les dades d'una anàlisi que feta des d'Asoprovac sobre els nous mercats emergents interessats en la compra de la nostra carn.

Font: DAAM.

 A la jornada, també s'ha destacat les darreres gestions de la sectorial del vaquí de carn de JARC per impulsar que els enviaments al mercat libi es puguin fer des del Port de Tarragona enlloc del de Cartagena, des d'on es feien la majoria. En reunions mantingudes amb els responsables de la Subdelegació del Govern a Lleida i amb el Delegat del Govern a Tarragona s'ha aconseguir que es pugui exportar provisionalment des de Tarragona mentre l'entitat portuària fa les adaptacions necessàries per a obtenir els permisos definitius. 

 
L'enviament de carn al mercat libi és molt important per al sector perquè son consumidors d'animals més petits i alhora permeten alliberar la pressió al mercat interior en un moment en el que el consum ha baixat lleugerament a causa de la crisi i alhora provocar certa alça de preus al productor.
 
Finalment,  val a dir que la reforma de la PAC va ser el tema central de la jornada, que va aplegar a més de70 professionals del sector.