MÓN RURAL | 23/05/2012  RuralCat/Ajuntament de Martorell

Els Mossos inicien un dispositiu de prevenció de robatoris al Baix LLobregat Nord

Coincidint amb la campanya de recollida de la cirera, els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un dispositiu especial de prevenció dels delictes i les faltes penals en les zones rurals del Baix Llobregat Nord. El dispositiu tindrà una durada de tres mesos i s'allargarà fins que acabi la recollida de la fruita dolça.

Segons ha informat l'Ajuntament de Martorell, Mossos d’Esquadra de l’ABP del municipi compten amb la col·laboració del Cos d’Agents Rurals i les Policies Locals d’Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires i el Cos de Vigilants Locals de Castellví de Rosanes. El dispositiu, que tindrà una durada de tres mesos, consistirà en controls de pas i vigilància en punts estratègics de les zones rurals d'aquests municipis.


Aquestes mesures s’han dissenyat amb la informació rebuda dels diferents col·lectius de pagesos, teixit agrícola i agrupacions més representatives del sector així com també dels diferents Ajuntaments implicats.El conseller Felip Puig es reuneix amb UP


Palelament, el conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat del director general de la Policia, Manel Prat, i del director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, s'ha reunit aquesta setmana amb representants de la Comissió Permanent Nacional de la Unió de Pagesos de Catalunya (UP), entre ells, el coordinador nacional, Joan Caball, i el coordinador territorial de les Terres de l’Ebre i responsable de medi rural, Joan Montesó.

La reunió ha servit per a valorar la bona col·laboració que s’està duent a terme entre el Departament d’Interior i aquest sindicat agrari, i per abordar els temes que més preocupen a la pagesia.

Entre els punts tractats, hi ha hagut la revisió del conveni que des de fa anys hi ha entre el Departament i el sindicat. Així mateix, també s’ha parlat de l’aplicació del Programa Operatiu Específic (POE) al món rural desprès d’un any de la seva creació, i les dues parts han valorat els bons resultats de la feina que s’està fent. Finalment, a la trobada s’han abordat temes de trànsit i seguretat viària, com per exemple, la mobilitat de maquinària agrícola a les carreteres catalanes i de la senyalització dels punts de venta a les vies.