Interpera torna a Lleida
Interpera, el Congrés Mundial de la Pera, tornarà a Lleida després de 5 anys amb la presència de ponents sud-africans, portuguesos, francesos, italians, belgues, holandesos i alemanys.
Font: AfruCat
La cinquena edició del congrés, organitzat per AFRUCAT, Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya i l’AREFHL (Assemblea de Regions Europees Productores de Fruites i Hortalisses), es durà a terme els propers 14 i 15 de juny al Palau de Congressos de Lleida, La Llotja.
El congrés està organitzat en diverses sessions i inclourà una visita tècnica a camps coordinada per l'Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària. Pel que fa a les ponències, es dividiran en cinc grans grups: Innovació, Empresa, Previsions, Exportació i Mercat.
Interpera abordarà un dels grans problemes de la producció de pera actuals amb les alternatives a la lluita contra malalties i plagues. Dos convidats de renom són l’argentí Alfredo Alberto Palmieri i el sudafricà Jaques Du Preez, que exposaran els costos de producció de peres a les grans plantacions de l’hemisferi sud. El Congrés també tractarà les dificultats i frens a l’exportació de peres així com els acords aconseguits per les zones productores.
El consum mundial de pera i les iniciatives de promoció seran tractades per Luciano Trentini, director del Centre dels Serveis Hortifrutícoles a Itàlia (CSO) i President del Grup Consultiu de Promoció a la Unió Europea.
Un dels moments més esperats de la jornada serà el balanç dels resultats de la passada campanya de pera i de les previsions de la propera, on prendran la paraula especialistes en la producció de peres a les grans zones productives.
El director d’AFRUCAT, Manel Simón, moderarà el debat i analitzarà les dades de Catalunya. La demarcació de Lleida és una de les zones productores de peres de més rellevància, ja que representa el 95 per cent de la producció de peres catalanes i aproximadament el 10 per cent de la producció de pera a Europa.