ESCOLES AGRÀRIES | 20/07/2018  Ruralcat

Bona experiència dels alumnes de l’EA del Pallars durant la seva estada de formació a Finlàndia

Quatre alumnes del CFGM de Conducció d’activitats fisicoesportives al medi natural de l’EA del Pallars han gaudit de sis setmanes de formació a l’empresa finlandesa Vanhamäki Foundation. Els estudiants han qualificat l’experiència com a molt bona, tant a nivell professional com a personal.

Estada dels alumnes de l’EA del Pallars a Finlàndia (Font: EA del Pallars)

Estada dels alumnes de l’EA del Pallars a Finlàndia (Font: EA del Pallars)

Del 28 de maig al 4 de juliol, quatre alumnes de l’EA del Pallars del CFGM de Conducció d’activitats fisicoesportives al medi natural han tingut l’oportunitat de realitzar el crèdit de formació en centres de treball a l’empresa Vanhamäki Foundation, a la localitat de Suonenjoki, al centre de Finlàndia.

Els alumnes han fet diferents tasques en aquesta fundació, que organitza campaments, rutes a cavall, disposa d’allotjament i cultiva productes ecològics que ofereix als seus clients en un entorn privilegiat. 

Per a ells ha estat una experiència enriquidora, tant per l’aprenentatge de l’idioma anglès i la convivència amb una altra cultura, com per l’experiència professional i de creixement personal. A més, durant el seu temps lliure, han pogut fer rutes per parcs naturals i visitar les localitats veïnes.

L’Escola Agrària del Pallars va fer el pas d’internacionalitzar la Formació en Centres de Treball (FCT) l’any 2008 per promoure entre els alumnes l’intercanvi cultural, practicar l’anglès com a llengua vehicular en el lloc de treball i adquirir experiència professional i personal. Al llarg d’aquests anys, 33 alumnes han pogut gaudir de l’experiència i l’escola ha acollit set alumnes estrangers.