PESCA | 28/05/2012  AlimenCat/Ocean2012

Un informe revela que Europa esgotaria al juliol la seva producció anual de peix

L'informe "El Dia de Dependència de Peix", publicat per New Economics Foundation i Ocean2012, revela que si la població europea només consumís peix de subministrament propi, al ritme de consum actual, es quedaria sense a principis de juliol. És més, en el cas de l'Estat espanyol, això ja hauria passat el 25 de maig.

Imatge de la portada de l'informe. Font: OCEAN2012

 El document explica fins a quin punt els països de la Unió Europea (UE) estan important peix i exportant la sobrepesca. Segons els seus càlculs, d'acord amb el consum actual, a Espanya, el peix s'esgotaria el primer terç de l'any. Això vol dir que més de la meitat del consum estatal prové de fora i que és un dels països més "dependents" dins la UE, juntament amb Portugal (30 de març), Alemanya (20 d'abril), Itàlia (30 d'abril) i França (21 de maig).


Aquesta simulació evidencia que els ciutadans de la UE són cada vegada més dependents del peix i del marisc d'altres orígens. La seva producció anual només podria abastir els mercats europeus poc més de mig any, sent el 7 de juliol una data final simbòlica.


L'informe també assenyala que malgrat el ràpid creixement de l'aqüicultura, aquesta encara no pot compensar la sobreexplotació dels recursos pesquers i la pèrdua d'autosuficiència.