FIRES I SALONS | 29/05/2012  AlimenCat/DAAM

Barcelona acollirà l'octubre el saló internacional Seafood

Barcelona acollirà, del 15 al 17 d'octubre, la reconeguda fira Seafood, un dels esdeveniments més importants de la indústria agroalimentària i pesquera a nivell internacional. Aquesta edició atraurà uns 300 expositors i exhibirà l'oferta més completa de productes del mar frescos, en conserva, processats i congelats, així com serveis complementaris per al seu processament, conservació i logística.

El projecte ha estat organitzat conjuntament per l’empresa nord-americana Diversified Business Communications (que organitza les prestigioses edicions de Seafood a Brussel•les, Hong Kong i Boston) i Alimentaria Exhibitions (empresa organitzadora d’Alimentaria cada dos anys),  i rep el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

En aquesta primera edició, els organitzadors esperen atreure unes 300 empreses expositores i processadores de productes del mar, així com un gran volum de compradors d’aliments marins procedents de la distribució, en la seva majoria supermercats, hipermercats, restaurants, importadors, distribuïdors  i majoristes.
 
Fins ara han confirmat ja la seva presència en el certamen expositors de Canadà, Alemanya, Equador, Bèlgica, Liechtenstein, Vietnam, Noruega, Lituània, Holanda, Suïssa, Estats Units, França, Regne Unit, Perú, Xile i Tailàndia.
 
Segons els organitzadors, gràcies a Seafood Barcelona, per primera vegada totes les categories de productes del mar estaran representades en un sol lloc, i el certamen oferirà noves oportunitats perquè els compradors i venedors d’aquests productes accedeixin a aquest mercat líder, proporcionant un lloc per establir contactes professionals, descobrir nous productes i, en definitiva, fer els seus negocis.
 

Posicionament estratègic

El conseller Josep Maria Pelegrí  ha destacat que “per primera vegada arriba a Barcelona la fira més important del món pesquer. Es tracta d’un certamen de primera magnitud que ha de servir per fer negoci i fer créixer el negoci. És una gran oportunitat de dinamització econòmica per a Catalunya”.
 
 Pelegrí ha afegit que “el Seafood ha de representar un punt d’inflexió per a la indústria pesquera del nostre país i les seves empreses. Barcelona es convertirà en l’epicentre del mercat pesquer, i això cal aprofitar-ho. Aquesta primera edició és un projecte sòlid, amb vocació de futur i amb tots els ingredients per ser un èxit”.
 

Espanya és un bon mercat 

La celebració de Seafood a Barcelona no és una casualitat, ja que Espanya és el tercer mercat importador de peix del món, amb compres per valor de 7.101 milions dòlars l’any 2009, i el novè en exportacions, amb vendes de 3.465 milions de dòlars el mateix any. A més, Espanya és el tercer fabricant mundial de conserves, només per sota de Xina i Tailàndia, amb una producció que genera quasi 1.300 milions d’euros.
 
 El pes específic del mercat espanyol és molt reconegut pel sector pesquer a tot el món, ja que el consum per persona i any se situa en els 37 quilos, un dels més alts de la Unió Europea. Segons dades oficials, el peix arriba al 70% de les llars espanyoles durant tot l’any. La producció mundial de peix ha passat de 19 a 145 milions de tones des de1950, segons dades de la FAO.
 

Informació relacionada