CULTIUS EXTENSIUS | 31/05/2012  RuralCat/DAAM

Nou full informatiu per la millora de la fertilització al Vallès

Ja està disponible el Full informatiu sobre Fertilització del maig de 2012 corresponent al Pla per la millora de la fertilització agrària al Vallès. Aquest document ens informa de les actuals recomanacions de l'adobat i de la fertirrigació i reg del blat de moro.

 En cultius que, com el blat de moro, consumeixen elevades quantitats de nitrogen, es recomana aportar fertilitzant en dues o més vegades,  abans de la sembra (fons) o quan el cultiu ja està implantat (cobertora), i  ens diferents dosi segons els tipus d'adob i producció.

 

Pel que fa a l’aplicació de nitrogen amb l’aigua de reg (fertirrigació), el full ens recorda que en reg per aspersió (pivot, cobertura total, etc.) i de goteig es pot aplicar l’adob nitrogenat amb l’aigua de reg. Per fer-ho, es disposa de diversos sistemes (bomba elèctrica, bomba hidràulica, venturis, ect.) que connectats al tanc de l’adob i a la canonada principal del reg, permeten la dosificació de l’adob en l’aigua  per tal d’aplicar-lo en dosis que estiguin en relació amb les extraccions del cultiu. La fertirrigació pot permetre estalvi d’adob i millora de la producció.
 
 

Informació relacionada