SANITAT VEGETAL | 01/06/2012  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris corresponents al mes de juny

El portal RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

Atac de cendra en tomàquet. Font: DAAM

 Aquest mes de juny, presentem una relació dels productes fitosanitaris que han rebut noves autoritzacions excepcionals. També us recordem que els carnets d’aplicador i manipulador de productes fitosanitaris tenen una validesa de 10 anys i com cal sol•licitar la seva renovació.

 

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a:  arbres fruiters (destaca que el 14 de maig va començar la campanya de prospecció de patògens de quarantena),  fruita seca, cítrics, vinya (destaca que s’hauran de fer tres tractaments obligatoris per la flavescència daurada), olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins.
El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquests avisos fitosanitaris a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.