FRUITA | 26/07/2018  Ruralcat

El Departament d'Agricultura publica per primer cop preus al consumidor de fruita de pinyol

El consumidor ja pot consultar setmanalment els preus pagats per la fruita de pinyol. L’Observatori Agroalimentari de Preus del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) publica els preus mitjans que paguen les llars catalanes per la compra de préssecs i nectarines durant la campanya.

Aquesta informació té molta utilitat pel sector productor, per les baules de la cadena de distribució i pels propis consumidors. Amb la publicació d’aquests preus al consumidor es complementa la informació resultant de la publicació dels preus sectorials de referència de la fruita de pinyol que es va iniciar l’any 2017 i que es continua durant aquest 2018

Per tal de poder publicar aquests preus, el DARP ha contractat a Kantar Worldpanel que disposa a nivell de Catalunya d’una mostra de 2.016 llars, repartides en 283 punts de sondeig amb presència garantida de panelistes a totes les poblacions de més de 10.000 habitants i mostra representativa de les mes petites.

Els preus que es publiquen al web del Departament d’Agricultura corresponen a la primera i segona setmana de juliol. A principis de setmana vinent es publicaran els preus de la tercera setmana de juliol i així successivament durant 11 setmanes, que coincidirà amb l’acabament de la campanya de fruita de pinyol.

En consonància amb aquests darrers preus, s’ha cregut que seria de gran importància poder publicar, també setmanalment, el preu mig pagat pel consumidor final de la fruita de pinyol per poder donar transparència als diferents elements de la cadena.