MÓN RURAL | 06/06/2012  RuralCat/DAAM

Actualització de la base cartogràfica dels camins ramaders

La capa de camins ramaders classificats ha estat ampliada amb la incorporació dels camins principals de transhumància de Catalunya, que són els itineraris que els ramats fan o han fet servir en el desplaçament estacional a la recerca de les pastures de muntanya a l'estiu i pastures d'hivern a la plana.

Font: DAAM.

Els camins ramaders són camins públics per on discorre o ha discorregut tradicionalment el trànsit ramader. Tenen un paper clau en el medi natural al servir com a eixos de connexió entre ecosistemes diferents, fomentant la biodiversitat de les espècies i actuant com un corredor ecològic de patrimoni públic format pels centenars de quilòmetres que creuen Catalunya, amb un elevat valor turístic. 

Actualment a Catalunya hi ha 146 municipis amb camins ramaders classificats amb la següent distribució territorial: 22 municipis a Barcelona, 18 a Girona, 38 a Lleida, 38 a Tarragona i 29 a les Terres de l'Ebre.

Aquesta darrera actualització ha estat possible gràcies a  la col·laboració de la Fundació Món Rural amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
 

Informació relacionada