FORMACIÓ | 06/06/2012  RuralCat/DAAM

400 persones reben formació a l'ECA de l'Empordà durant el mes de maig

Durant el passat mes de maig, l'Escola de Capacitació Agrària de l'Empordà ha endegat diverses accions formatives sobre diferents aspectes de la seguretat alimentària arreu del territori català. L'èxit d'assistència en aquestes activitats demostra el gran interès de la indústria alimentària catalana per aquesta temàtica, tant per a la seguretat dels consumidors com per a complir els requisits per a l'exportació.

Imatge d'una de les jornades fomatives. Font: DAAM

 Els cursos i jornades han tingut lloc a diferents centres i poblacions, des d' d’Olot fins a Tàrrega, tot passant per Monells. La temàtica ha estat també variada, amb cursos per optimitzar el rendiment de l’APPCC o de formació com a auditor intern en seguretat alimentària. També s’han realitzat jornades sobre els patògens en la indústria alimentària i els canvis en les noves versions de les normes IFS i BRC. En l’àmbit tecnològic, es va organitzar una jornada sobre els productes elaborats amb carn picada, en què és va posar de manifest les tendències actuals dels consumidors. 

Un dels temes que ha despertat més interès ha estat l’etiquetatge i la informació nutricional que serà d’obligat compliment per a les empreses a partir del 2014. A la jornada organitzada hi van assistir unes 120 persones.
 
Cal destacar també que la col·laboració amb el Gremi de Carnissers i Xarcuters de les comarques gironines ha permès, en primer lloc, organitzar un curs d'actualització de coneixements per als carnissers en actiu d’elaboració d’embotits; i, en segon lloc i amb l’Ajuntament de Figueres, s’ha preparat un programa formatiu que es duu a terme a Vilamalla per tal que la gent a l’atur de l’Alt Empordà es formi i pugui inserir-se en empreses del sector carni de la zona.