AGRICULTURA | 07/06/2012  RuralCat / Seo/BirdLife

La presència de cavalls i la millora del reg afavoreixen l'arrossar ecològic

Un projecte de SEO / BirdLife a la reserva natural de Riet Vell (Tarragona), que compta amb el suport de la Fundació Catalunya Caixa, permet millorar la gestió d'una important zona humida enmig d'arrossars ecològics al Delta de l'Ebre.

Els cavalls ajuden a gestionar diverses zones de vegetació del Parc. Autor: Mariano Cebolla. Font: Clicat.

 Aquesta iniciativa, que compta amb un pressupost de gairebé 30.000 euros pretén la millora dels hàbitats existents mitjançant la introducció de cavalls de raça de la Camarga i actuacions en el sistema de reg de l'arrossar. Amb els cavalls es vol millorar la gestió de la vegetació palustre dels canyissars i les zones no conreades de la finca, i amb les millores en el sistema de reg optimitzar l'ús de l'aigua i garantir els nivells adequats a la llacuna de Riet Vell i en els arrossars ecològics adjacents.

La concessió d'aquest projecte ha suposat un gran impuls per a la reserva; al febrer es van introduir dues eugues joves en la reserva i, durant els mesos de març i abril, s'han desenvolupat els treballs de millora del sistema hídric de la finca que estaven previstos. Aquests treballs inclouen la reparació i neteja de canaletes i l'entubament d'alguns trams concrets, el que permetrà optimitzar l'ús de l'aigua i garantir uns nivells d'aigua adequats a la llacuna durant els mesos estivals.
 
Les dues eugues procedeixen de l'Illa de Buda i han estat cedides pel Parc Natural del delta de l'Ebre Els cavalls de la Camarga són una raça molt ben adaptada a les zones humides, podent desenvolupar-se en terrenys entollats alimentant-se de vegetació aquàtica i actuant com una valuosa eina de maneig de l'hàbitat.
 
 

Informació relacionada