SANITAT VEGETAL | 31/07/2018  Ruralcat

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica un dossier sobre l’ús dels fitosanitaris en l’agricultura

Es tracta d’un dossier que inclou informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica en relació amb l'ús de fitosanitaris en l'agricultura i promoure la tranquil·litat social basada en el coneixement.

Portada del dossier

Portada del dossier

Els fitosanitaris són substàncies que ens permeten prevenir i curar les malalties de les plantes i els productes vegetals, així com evitar que les plagues destrueixin les collites. 

Els productes fitosanitaris, tot i que no suposen un risc per a la salut dels consumidors i són fonamentals per a la producció d'aliments, generen debat social. 

Actualment, s'ha desenvolupat una àmplia gamma de productes sintètics de baix risc per garantir un control segur i eficaç de les plagues i malalties dels vegetals.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha editat aquest dossier per oferir informació sobre aquests productes i promoure així la tranquil·litat social basada en un coneixement i una percepció realistes del que en suposa el seu ús en l’agricultura. 

El dossier explica què són i per què són necessaris els productes fitosanitaris, quins són els mecanismes de seguretat i control abans de la seva comercialització i com es treballa per garantir-ne una aplicació correcta un cop arriben al mercat. La publicació inclou, per últim, un llistat de fonts de consulta per ampliar la informació sobre la matèria.